Carl Berner blir ny

Linje 5 står foran en formidabel opprustning og oppussing av t-banestasjonene fra Carl Berner og videre opp Groruddalen.

CARL BERNERS PLASS: Arbeidet starter opp rundt påsketider og skal være ferdig innen utgangen av 2009.
Vi er nødt til å møte tidens krav, sier Bjørn Rydmark, informasjonssjef i Oslo T-banedrift AS.

Klar til august

Carl Berner t-banestasjon ligner i dag mest på en dyster og nedslitt undergrunnsstasjon fra etterkrigstidens Øst-Berlin. Stasjonen trenger sårt en solid oppussing. Prislapp er 80 millioner kroner, etter det Østkantavisa erfarer.
Det blir en fullstendig oppussing av toghallen og gangene ut mot veien. Den skal bli like fin som Jernbanetorget stasjon. Lys og trivelig. Arbeidet starter like etter påske i mars/april, varsler Rydmark.
Han forteller at stasjonen har stått på ønskelista i mange år.
Her kan du spille inn skrekkfilm. Stasjonen er lite hyggelig. Det er ikke gjort noe her på 40 år, sier Rydmark.
Toghallen skal stå klar til åpningen av t-baneringen i august i år. I tiden etter skal resten av stasjonsanlegget taes.

Helhetlig design

Totalt skal det brukes 180 millioner på hele prosjektet som altså starter opp nå i år og er ferdig i 2009.
Det er ikke gjort noe særlig siden banen ble bygd på 1960-tallet. Det trengs en kraftig oppgradering. Tilgangen på stasjonene er altfor dårlig. Det er helt unødvendig at passasjerne skal gå lange omveier for å komme inn på stasjonen, sier Rydmark.
Samtlige stasjoner bygges opp til såkalt Metro-standard. Det betyr at perrongen forlenges til å kunne ta imot 6-vogns tog. Designen gjøres også mer enhetlig. Hele gildet er det bilistene som finansierer gjennom pengene de legger igjen i bomringen.
Dette finansieres i hovedsak med Oslopakke 2 midler. Satsningen ligger i handlingsprogrammet for 2006-2009. Totalt snakker vi om en opprustning for 40 millioner kroner. Det er en betydelig sum penger, sier informasjonsdirektøren i Oslo Sporveier.
Vi har aldri hatt noe tilsvarende i vår historie, tilføyer Rydmark.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.