RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carl I. Hagen (Frp)


 
 

Hva vil du gjøre for å redusere forskjellene mellom øst og vest?

– Jeg vil legge til rette for bedre rammevilkår for det private næringsliv slik at flere kan komme i jobb. I tillegg må vi ha lave kommunale avgifter og ingen eiendomsskatt. På den måten vil flere disponere mer av sine egne penger.

Del på Facebook

SJEKK HVORDAN DE ANDRE PARTIENE VIL STYRE OSLO HER

De narkomane som blir jaget fra «plata» spør: «Hvor skal vi være?» – Hva mener du er svaret?

– Omsetning og bruk av narkotika er ulovlig for alle som oppholder seg i Oslo, og resten av verden for den saks skyld. Svaret på hvor de skal være kan for eksempel være forskjellige tiltak i regi av private, frivillige organisasjoner eller kommunen.

Hva er løsningen for Osloskolen – buss eller brakke?

– Ingen av delene. Frp-Høyre-byrådet bygger nå to skoler i året, og klarer å holde tritt med befolkningsveksten. Bussing av elever er en dårlig løsning på utfordringene med manglende integrering, og er dessuten i strid med retten til fritt skolevalg.

Hvordan vil du løse trafikkaoset i Oslo?

– Gjennom utbygging av både veier og kollektivtrafikk, for eksempel ny E18 vestover, Røa-tunnel og Mosseveien i tunnel. I tillegg må vi få hyppigere avganger på buss og t-bane hvor det er behov for det.

Hva er den største utfordringen i Groruddalen?

Se under.

Hva er den største utfordringen i Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø?

Se under

Hva er den største utfordringen i indre øst?

Se under

Hva er den største utfordringen i indre vest?

Se under

Hva er den største utfordringen i ytre vest?

– Jeg velger å se Oslo under ett og vil derfor fremheve en utfordring som alle opplever. Den økende kriminaliteten i form av vold, overfallsvoldtekter og innbrudd er et problem for alle i Oslo uavhengig av bosted.

– Politiet må tilføres økte ressurser, og Oslo må få tillatelse fra den rød-grønne regjeringen å opprette et eget kommunalt ordenspoliti.

Hvordan vil du løse barnehagekøene i Oslo?

– Overlate til de private bedrifter og foreninger å bygge og drive barnehagene i Oslo. Kommunen kan legge til rette med å regulere, men det er de private som i alle år har drevet barnehager, som gjør dette både billigst og best.

Og hvor vil du hente pedagogene fra?

– Det er et statlig ansvar å utdanne førskolelærere, og kommunen kan ikke selv påvirke kapasiteten. Byrådet finansierer blant annet en arbeidsplassbasert førskolelærerutdanning. De tar studiene samtidig som de får tilrettelagt jobbtiden sin.

– Mange ansatte i sektoren har også annen pedagogisk utdanning, f eks lærere og barnevernspedagoger.

Hvordan vil du løse boligmangelen i Oslo?

– La markedet regulere størrelsene på leilighetene ved å fjerne leilighetsnormen, som i dag medfører kunstige størrelser med tilhørende høye priser. Bygge tettere og høyere og i randsonen av marka, slik at vi får flere boliger og dermed lavere priser. Kommunen må tilrettelegge for raske og gode saksbehandlingsrutiner.

Hvordan vil du stoppe segregeringen i Oslo?

– Via en strengere innvandringspolitikk som muliggjør integrering. I tillegg må vi politikere være helt tydelig på at enkelte verdier er udiskutable. Blant annet ytringsfrihet, religionsfrihet og likestilling mellom kjønnene. Her er de andre partier vage.

– Vi må få en mer aktiv integreringspolitikk der foreldrene sørger for at barna kan norsk før de starter på skolen, og der det stilles krav til alle innbyggere i Oslo.

Hvordan vil du ha det når du blir gammel og må på sykehjem?

– Jeg vil ha valgfrihet både i forhold til å velge sted og innhold. Om jeg er for senil til å velge, så vil jeg at Eli skal velge for meg.

Munchmuseet – Tøyen eller Bjørvika?

– Jeg vil ha en utredning av Nasjonalgalleriet med et eventuelt nytt tilbygg før dette avgjøres.

Vikingskipene – Bjørvika eller Bygdøy?

– Beholde dette på Bygdøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere