RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carl I. Hagen vil forby tigging

Carl I. Hagen (Frp) vil den organiserte tiggingen til livs. Nå ber han bystyret vedta et forbud.

OSLO: Frps gruppeleder, Carl I. Hagen mener et tiggeforbud i Oslo vil fjerne den organiserte tiggingen.

Han viser til at Kripos nylig har fastslått at utnyttelse til tigging kan ha et mye større omfang enn det som tidligere har blitt avdekket, spesielt blant rommenn.

Må våkne

Nå fremmer Hagen et forslag om forbud i bystyret.

– Vi kan ikke sitte stille lenger og se på at den organiserte tiggingen får vokse seg større. Politiet har sagt i lang tid at dette er organisert kriminalitet og da må politikerne våkne og vedta en lov som forbyr tigging snarest, sier Hagen.

Hagen mener Oslo er den byen som er mest berørt av organisert tigging, og ber derfor bystyret om å oppfordre Strotinget og Regjeringen om å innføre et tiggeforbud.

– Det er mitt håp at dette forslaget kan få et bredt flertall og kan legge press på de partiene på Stortinget, sier Carl I. Hagen.

TEMASIDE: ROMFOLK I OSLO

Menneskehandel

Både politiet og flere andre politikere har har tidligere tatt til orde for å fjerne den organiserte tiggingen. Hagen påpeker at blant annet Jan Bøhler (Ap) tidligere har gått ut med ønske om å fjerne utenlandske tiggere i Oslo.

Politiet har også påpekt at tiggingen ofte fører til kriminalitet og at dette er menneskehandel, der også barn blir utnyttet.

– Jeg forventer at Jan Bøhler og Oslo Ap slutter å snakke om deres motstand mot den organiserte tiggingen og støtter forslaget vårt i bystyret. Sammen kan våre partier få vedtatt en lov før sommeren og gi politiet virkemidler til å slå ned på denne kriminaliteten i Oslo og resten av landet, avslutter Carl. I Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere