*Nettavisen* Nyheter.

Carl I. Hagen vil ikke ha flerkulturelt eldresenter

Carl I. Hagen mener det eksisterende tilbudet må brukes, i stedet for at det skal bygges et nytt eldresenter. Foto: Arkivfoto

Innvandrerforeningen i Søndre Nordstrand vil ha et flerkulturelt eldresenter. Carl I. Hagen mener de må bruke tilbudet som er der, og ikke bare ønske penger til noe nytt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Innvandrerforeningen i Søndre Nordstrand vil ha et flerkulturelt eldresenter. Foto: Foto: Janina Lauritsen

SØNDRE NORDSTRAND: – Det er positivt at innvandrerforeningen vil ha en integreringsarena, men da må de bruke det tilbudet som allerede finnes, sier Carl I. Hagen (Frp).

Hagen sikter til Prinsdal seniorsenter, et service- og aktivitetssenter for alle over 62 år i Søndre Nordstrand.

LES DEN AKTUELLE SAKEN: – Eldre sitter hjemme, kjeder seg og isolerer seg

Kan ikke skille folk

– Innvandrerforeningen vil lage en plan for et nytt eldresenter, men de må begynne med det som er der, ikke bare ønske penger til å etablere noe nytt. Men det er ingen som hindrer dem i å gjøre noe på egenhånd.

Hagen mener det er for galt om man skal skille folk. Den eldre befolkningen, uavhengig av hvor de kommer fra, skal få det samme tilbudet.

– Vi kan ikke gi dem forskjellige tilbud, derfor må eldresentrene være felles.

LES OGSÅ: Nok ansatte er det viktigste for barnehagebarna

Ikke nok å snakke gjennom media

Innvandrerforeningen i Søndre Nordstrand sa til dittOslo at de kastet ballen videre til myndighetene, og at de måtte komme på banen. Hagen mener dette ikke er måten å gjøre det på.

– De kan ikke kommunisere med myndighetene gjennom media. De må snakke med bydelsadministrasjonen og høre hvilke planer de har for at det stadig kommer flere innvandrere.

Hagen syns dette er et positivt initiativ fra innvandrerforeningen, men nå mener han det er naturlig at de tar kontakt med Prinsdal eldresenter, og at de selv kommer med ideer til hva eldresenteret skal gjøre for å være mer attraktivt for alle.

Ikke opprettet sak om nytt eldresenter

Bydelsdirektør i Søndre Nordstrand, Hans Reidar Ness, sier at de har fått en henvendelse fra innvandrerforeningen, men at det ikke har blitt opprettet en sak.

– Dette behandles av politikerne, vi har ikke gjort annet enn å legge frem hendvendelsen.

Ness vil ikke kommentere utsagnene til Carl I. Hagen.

LES FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag