*Nettavisen* Nyheter.

Carmen på operataket

 

For første gang i historien kan du nå få oppleve en operaforestilling på Operataket - helt gratis. På Hovedscenen er det premiere på Carmen og ute på taket er det folkefest med visning av den samme forestillingen på storskjerm.

Ett år er gått siden åpningen av Norges nye operahus. Lørdag 18. april klokka 18.00 feirer vi med å åpne taket for sommeren med en storslått operaforestilling. George Bizets

Vakkert eventyr

Carmen er en av verdens mest populære operaer, og er du ikke en av dem som har billett til forestillingen på Hovedscenen, kan du benke deg til på skråtaket for å følge dramaet på storskjerm.

- Dette blir vårens vakreste eventyr, sier markeds-og kommunikasjonsdirektør Cathrine Pia Lund Grøholdt.

- Og blir dette en suksess, vil det selvfølgelig bli flere utevisninger. Vi håper at tusenvis av mennesker tar turen ned til Operataket lørdag ettermiddag og kveld. Det er meldt sol og lettskyet vær. Ideen til visningen på taket kommer fra våre medarbeidere og det er de som står bak gjennomføringen av arrangementet. Vi er også takknemlige for samarbeidet med NRK som gjør denne visningen mulig, sier Lund Grøholdt.

Verdens mest spilte opera

Carmen er verdens mest spilte opera, og handler om sigøynerjenta Carmen som snur livet opp ned for sersjanten Don José. Her er det mye kjent og kjær musikk, kanskje blir det allsang på taket. Restauranthuset Operaen tilbyr en egen Carmen-meny, tapas og spanskinspirerte wraps med tilhørende spansk drikke.

Foruten den ildfulle og uberegnelige Carmen som på premieren synges av Ingebjørg Kosmo, medvirker både akrobater, flamencodansere, eselet Tussi og hesten Mostjernar. Dette er første gang levende dyr opptrer på en scene i Operaen. Starten av Toreadorarien synges fra hesteryggen, med Ole Jørgen Kristiansen som Escamilio. Don José synges av latviske Aleksandrs Antonenko. Han debuterte ved Metropolitan-operaen for litt over en måned siden, og det gjorde han så bra at New York Post beskrev han som the new vocal royalty.

Denne fullpakkede og fargerike premiereoppsetningen er regissert av Francesca Zambello og er et samarbeid mellom Den Norske Opera & Ballett og Royal Opera House i London. Musikalsk ledelse er ved Marc Soustrot.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag