*Nettavisen* Nyheter.

Casa del Tidemandsstuen

På Tidemandsstuen frivillighetssentral på Majorstuen holdes det språkkurs i blant annet spansk. Og dette er undervisning du får helt gratis.

FROGNER: Hver torsdag står det spanske språket i sentrum midt på tjukkeste Majorstuen, nærmere bestemt i Tidemands gate 44. Ledet av peruanske Margarita samles besøkende for å lære seg det populære språket.

Kurset er helt gratis, som nesten alt annet her på huset, forteller Sidsel Bjelland.
Hun er styrer og primus motor for denne ene av bydelens to frivillighetssentraler, og eneste ansatte.

Senteret er brukerstyrt, det vil si at alle besøkende står fritt til å bidra, forsetter Sidsel. De andre som "jobber" her, er frivillige. På eget initiativ igangsetter og driver de forskjellige aktiviteter. Deriblant spanskkurset.

Norsk på menyen

Også har vi norskkurs for utlendinger. Vi har mange ildsjeler som ivrer etter å lære bort norsk. Ikke bare leser de norsk med "elevene" sine, men de tar dem med seg på kulturelle utflukter, blant annet til Norsk Folkemuseum, for å lære dem kulturen også, forteller Sidsel.

Russiske Nikita har lest norsk på Tidemandsstuen i fire måneder. Allerede nå forstår han det meste vi sitter og snakker om rundt bordet.

Ja jeg forstår, bekrefter han på gebrokkent, men godt forståelig norsk.

Et hus med sjel

Tidemandsstuen er et mangfold av både personligheter og tilbud.
På kvisten finner du kunstneratelieet for. En etasje ned har de et godt besøkt PC-rom til fri benyttelse for Internett-freaker. I samme etasje finner også du Filosofisk Café. Her er det hver uke et nytt tema som skal samtales rundt og diskuteres.

I første etasje finner vi spisestuen. Her samles de besøkende klokken 12 hver dag, til Eriks hjemmelagde suppe. Den er nesten gratis. For en tier kan du spise deg god og mett.

Og dette er bare noen av aktivitetene som foregår på senteret.

Tidemandsstuen Frivillighetssentral drives av Røde Kors, Lions og Frogner bydel. Røde Kors eier huset, Lions støtter både med arbeid og økonomi, mens bydelen står for driften. Alle, unge som gamle, bruker eller medhjelper, er velkomne til Tidemandsstuen.

Vi ønsker å være bydelens grendehus her møtes folk både på dagtid og på kveldstid. Og du finner alltid noen å prate med her. Det er viktig å ha et nettverk rundt seg, og det får du her, avslutter en ildfull styrer, Sidsel Bjelland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag