Cashfarmers utmerker seg

Johnee Bouye og Flexz.

Johnee Bouye og Flexz.

Cashfarmers bestående av Johnee Bouye (24) og Flexz Prince (20) bestemte seg for å sette sammen en mixtape. Det gikk bedre enn de forventet.

Cashfarmers

Cashfarmers

AMMERUD: – Ideen til mixtapen ble til ganske impulsivt. En dag kom Flexz innom og foreslo det. Vi hadde mye solo, så vi tenkte hvorfor ikke lage noe samlet, forteller Johnee Bouye.

Guttene bestemte seg for hva de ville jobbe mot, og begynte å promotere det tidlig. Mixtapen heter Moment of Recognition.

– Etter at vi fikk ideen reklamerte vi det blant annet på Kingsize, fan-gruppen vår på Facebook og Myspace. Vi ga den til forskjellige dj-er, blant annet Dj Soft Afro, som jobber i Radio Orakel.

De har også fått tilbakemeldinger fra andre djs, som har vært positive.

– Vi har fått gode råd, og noen av dem spilte musikken vår på nattklubber. Noen tok videoopptak og viste oss en mengde med dansende folk, da føltes det godt, sier han.

Fansen har støttet guttene hele veien, og de har også fått god hjelp fra forskjellige hold i bydelen. Alle disse fikk igjen for det da de endelig var ferdige med mixtapen.

– Forabeidet tok litt tid, og folk begynte å bli utålmodige, derfor lanserte vi mixtapen 14. desember, som en slags julegave til fansen. Noen få fikk også spesiallagde editions av mixtapen, som gutta fra Ammerud, de vet hvem de, smiler Flexz.

Penger av egen lomme

Guttene har finansiert prosjektet selv, og håper nå på å finne nye måter å finansiere en ny offisiell cd.

– Vi har brukt penger av egen lomme til hele prosjektet, skaffet oss billige beats fra MGI og brukt egne metoder til promotering. Fremover skal vi prøve å få tak i mer støtte til større prosjekter, og vi skal ha flere opptredninger. Og vi satser på å lage en musikkvideo, det begynner vi med på X-ray, sier Johnee.

Stolt av duoen

Pressekontakt for duoen Sandra Mileo er svært fornøyd med mottakelsen av mixtapen og mener guttene nå kan jobbe seg opp mot en platekontrakt.

– Slippet har gått veldig bra. De har hatt over 1000 nedlastninger, som er nok til topp 40 dersom det var offisielt og det er veldig bra, sier hun.

Duoen har så langt holdt gratis konserter på forskjellige ungdomsklubber i bydelen, og Mileo mener det kan være en av grunnene til suksessen.

– Man hører jo om dem. De har hatt gratiskonserter for ungdommer, og vist at de setter pris på dem. Jeg tror de kommer til å gjøre det veldig bra, sier hun.

For to år siden da guttene fant ut at de ville samarbeide, måtte de også finne et sted å realisere det. X-ray ungdomskulturhus har jobbet med ungdommer i mange år, og der fant de løsningen.

– Vi er veldig glad for at X-ray finnes, her kan vi spille inn sanger og lage musikkvideo, sier Johnee.

–Ja, de har hjulpet oss veldig, skyter Flexz inn.

Drøm i oppfyllelse

Cashfarmers har allerede hatt mange opptredener, vært med på konserter som Mela og blitt kontaktet av produsenter i England. For Flexz ble det umulige mulig.

–Jeg har drevet med rap siden jeg var 13 år. Det hele begynte med en B2K-sang jeg likte veldig godt, for egentlig ville jeg bli R'n'b-sanger. En dag rappet jeg en DMX-sang for vennene mine, nede i Ghana, og de ble imponert. Etter hvert fikk jeg troen på meg selv og fant ut at det var det jeg ville drive med. Men der nede var det vanskelig og dyrt å begynne med noe sånt, derfor klarte jeg ikke å gjøre noe med det da, sier han.

Som femtenåring flyttet han til Norge, og fortsatte med rapping. Etter at han kom til Norge begynte han etter hvert på Oslo Katedralskole, og det var der han møtte Johnee Bouye.

– Begge likte rap, gikk på samme skole, og var naboer på Ammerud. It was meant to be, ler Flexz.

Gode vibber

Guttene er positive og ler ofte under intervjuet. Johnee Bouye forteller at det budskapet de gir ut til fansen ikke bare skal handle om det som er vondt.

– Mange hører hip hop og tenker vold, sex og sånt. Vi tenker ikke sånn. Vi lever enkelt og har det gøy, tuller mye og er ikke sånne «wannabes», det følger vi opp når vi rapper. Det er også ganske mange unge som hører på oss og derfor viser vi hensyn og unngår å banne for fortsatt å bevare den respekten, sier Flexz.

Mixtapen har nådd mange, og duoen håper på å komme i kontakt med noen som skal hjelpe dem videre.

– Dette var bare en forsmak. Neste gang vil vi lage noe nytt, som ikke har blitt gjort før. Musikkmessig er nesten alt blitt gjort, og det skal vi bruke i det neste albumet. Vi skal sette sammen mange sjangre og lage en slags blanding med hip hop, rnb, rap og diverse andre, sier Flexz.

For å laste ned mixtapen: KLIKK HER eller Facebook: Cashfarmers.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag