Catwalk-mobilen

SLICK-RICK: Du vil fort oppdage at telefonen er laget for å vekke oppsikt. På venstresiden finnes små LED-lys, som blinker Armani-logoen mot de som måtte være i nærheten når telefonen ringer.

SLICK-RICK: Du vil fort oppdage at telefonen er laget for å vekke oppsikt. På venstresiden finnes små LED-lys, som blinker Armani-logoen mot de som måtte være i nærheten når telefonen ringer.

Mye bling-bling, men Armani-mobilen M7500 kan by på mer enn bare show-off.

Med "Night Effect"

Musikktastene lyser også.

Form foran funksjon. Det glatte tastesettet er en kilde til irritasjon.

Musikkmulighetene er muligens det sterkeste kortet denne telefonen besitter.

AMOBIL.NO: 7500 Emporio Armani Night Effect er Samsungs nyeste forsøk på å lage en designtelefon sammen med det italienske moteikonet. Og resultatet er slett ikke verst.

Den gir deg riktignok ikke det samme eksklusive preget som forgjengeren P520 Armani, men så koster den også mindre enn halvparten.

Les vår test av Samsung P520 Giorgio Armani

Se! En Armani-telefon!

Navnet "Night Effect" spiller på et av telefonens designtrekk: Den har fått lysdioder på sidene. Armani-logoen blinker i rødt, grønt eller blått når du mottar samtaler eller tekstmeldinger.

Noen vil nok sette pris på at alle innenfor 20 meters radius vet hvilken telefon du snakker i, mens andre vil prise herren for at funksjonen kan deaktiveres.

Glatt tastesett

Den minimalistiske designen er en kilde til irritasjon. Tastesettet er nemlig helt flatt, og du finner ikke den minste antydning til skille mellom nummertastene.

Vi må kikke ned på på tastesettet når vi skriver tekstmeldinger, og det er fort gjort å trykke inn to taster samtidig. Dersom du er ute etter en god SMS-telefon bør du altså styre unna denne mobilen.

Helt på høyden

Funksjonsmessig er M7500 på nivå med en hvilken som helst annen telefon i mellomklassen. Med både Edge og super-3G kan du surfe på nett overalt der det er dekning i Norge, og alltid oppnå den høyeste hastigheten.

Alle nyttefunksjoner som det er rimelig å forvente av en telefon i denne klassen, er på plass

Vi merker oss at menyene har en tendens til å "henge litt", uten at det er et veldig stort problem.

Lydkvaliteten i samtale kan best beskrives som "helt ok". Vi slipper ikke helt unna skurring og susing, men har ingen problemer med å høre hva som blir sagt.

God på musikk

Musikkmulighetene er muligens telefonens trumf. Med egne musikktaster, utgang for vanlig 3,5 mm minijack og en lydkvalitet som kan måle seg med de fleste "vanlige" MP3-spillere, har denne telefonen det som trengs for å levere den daglige dosen "pendler-musikk".

M7500 har et minnekort på 1 GB, slik at det er plass til et knippe album fra dag én. Det er for øvrig ikke noen dyr affære å oppgradere minnet. Du får et minnekort med kapasiteter på 4 GB for under hundrelappen.

Andre multimediefunksjoner er det sparsomt med. Skjermen er for liten til å vise videoklipp, ihvertfall de som varer lenger enn et par minutter. Kameraet tar bilder du ikke vil ha i fotoalbumet, men som likevel fungerer til å dokumentere småting i hverdagen. Forutsatt at hverdagen foregår i dagslys.

Ikke for alle

M7500 slett ingen dum telefon, tross enkelte svakheter. For mange er kanskje Armani-logoen alene verdt prisen på rundt 2600 kroner. De som bare er ute etter en pen og brukbar musikktelefon får også en fin pakke her.

Dersom du er likegyldig til Armani-stempelet, finnes det imidlertid en rekke bedre alternativer der ute.

Sony Ericssons W350 er en rå musikktelefon, og koster nøyaktig halvparten så mye som M7500. Du må imidlertid ofre de høye internetthastigheter, og skjermen er heller ikke like god.

Les vår test av Sony Ericssons W350

Nokia 5310 er fremdeles et bra kjøp for deg som er ute etter musikkmuligheter, og samtidig vil ha en liten og fin telefon. Denne koster heller ikke mer enn 1500 kroner i dag.

Les vårt test av Nokia 5310

Er du ute etter mest mulig funksjonalitet for pengene, er Nokia 6210 Navigator et svært bra valg. Denne telefonen har det aller meste av både teknologi og funksjoner, og ligger i nøyaktig samme prisklasse som Samsung M7500.

Les vår test av Nokia 6210 Navigator

Les hele testen av Samsung M7500 Armani Night Effect på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.