RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

CC Vests nye møteplass


Halvard Øye står omtrent der hvor inngangen til det nye toget vil komme i Lilleakerveien. Foto: Vidar Bakken
Halvard Øye står omtrent der hvor inngangen til det nye toget vil komme i Lilleakerveien. Foto: Vidar Bakken
Et åpent torg vil bli den nye møteplassen på Lilleaker når den nye delen av CC Vest står ferdig.

LILLEAKER: Mange har fått med seg at det foregår omfattende arbeider ved siden av CC Vest. Her kommer parkeringshus i tre plan, ny miljøstasjon, utvidelse av CC Vest, en paviljong med publikumsrettet virksomhet og ikke minst et åpent torg med planlagt cafédrift.

Mer romslighet

Med torget ønsker vi å etablere en ny møteplass i bydelen. Når det står ferdig vil vi kunne rusle fra Lilleakerveien og inn på torget. For dem som bor i området og kommer gående eller kommer med offentlig kommunikasjon, vil dette bli den nye hovedinngangen til CC Vest, med rulletrapp rett ned i senteret. Her skal man kunne stoppe opp, sette seg ned med en kopp kaffe i grønne omgivelser. I disse dager jobber en landskapsarkitekt med dette. Over torget vil det bli et markisetak som kan åpnes og lukkes. Med torget håper vi å skape mer romslighet ut mot Lilleakerveien, sier Halvard Øye, adm. direktør i Mustad Eiendom.

190 biler

Mellom torget og dagens kontorbygg kommer en paviljong.

Her er det lagt opp til virksomhet som alt fra bank, finans og advokater til tannleger, leger og annen virksomhet rettet mot publikum
Under torget og paviljong kommer parkeringshus i tre etasjer.

I forbindelse med utbyggingen har vi lagt vekt på å få skilt varetransport og kundetrafikk. Det har vært et problem tidligere. Det nye parkeringshuset vil kunne ta imot 190 biler for kunder, med ny og direkte adgang til underetasjen i kjøpesenteret. 90 plasser er forbeholdt kontorene, sier Øye.

Miljøtiltak

CC Vest er klassifisert som "Miljøfyrtårn", hvor en rekke miljøkrav må innfris. Senteret har flere ganger mottatt priser for sin miljørettede virksomhet.

Den nye miljøstasjonen og varemottaket er et stort pluss. Avfallshåndtering og energiøkonomisering har høy prioritet. Vi ser også den nye møteplassen som en del av miljøtiltakene, sier Øye.

Utvidelsen av selv kjøpesenteret på 1750 kvadratmeter er relativt beskjeden.

En vesentlig del av dette går til Ultra for å imøtekomme behovet for dagligvarer. Posten får også nye lokaler og i tillegg kommer det noen mindre butikker, sier Øye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere