RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cecilia Bartoli i Operaen


 
 
Søndag kommer en av vår tids store sangere til Operaen. Cecilia Bartoli tar med seg et helt orkester og spennende repertoar når hun nå synger i Bjørvika for første gang.

Noen sangere trenger knapt en introduksjon. Cecilia Bartoli er en av dem. Den italienske mezzosopranen har siden karrierestarten på slutten av 80-tallet triumfert på verdens fremste opera-og konsertscener med et bredt og variert repertoar.

Solid komponistrekke

Hun har medvirket på rundt 40 albumutgivelser, som har solgt i mer enn seks millioner eksemplarer.

Søndag 10. mai opptrer Bartoli på Hovedscenen i Operaen, med orkesteret La Scintilla. De byr på sang-og orkesterskatter fra en solid komponistrekke: Manuel del Pópulo Vicente García, Giuseppe Persiani, Felix Mendelssohn, Gioachino Rossini , Gaetano Donizetti, Charles-Auguste de Bériot, Michael William Balfe, Johann Nepomuk Hummel og Maria Malibran.

Sistnevnte kan stå som et eksempel på hvordan Cecilia Bartoli ikke bare er en høyt verdsatt sanger, men også har et aktivt virke som musikkarkeolog. Hun er kjent for et møysommelig arbeid på jakt etter glemte musikkperler, som hun presenterer for et bredt publikum.

Maria Malibran var en av 1800-tallets store musikkpersonligheter, og gjorde verdenssuksess som sanger og komponist.

Bartoli har igjen bragt henne opp i rampelyset gjennom CD-en Maria og en rekke andre prosjekter knyttet til Maria Malibran.

Intenst arbeid

Om sitt arbeid med skjulte musikkskatter har Cecilia Bartoli uttalt i The Times

Musikken overbeviser meg. Jeg tror på teksten. Føler den. Det er det jeg alltid leter etter. Ord så intense at du kan finne musikk i dem ved å farve stemmen, forandre dynamikken eller forandre aksenten. Det er hva Monteverdi søkte da han oppfant opera.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere