*Nettavisen* Nyheter.

Celebert kirkebesøk

Romsås menighet var vertskapet til årets Ungdomsting. Lørdag hadde ungdommer mulighet til å drøfte sine tanker med Oslo-biskop Ole Christian Kvarme.

Romsås:Deltakerne på årets Ungdomsting tilhører ulike kristne organisasjoner i Oslo bispedømmet. Hver organisasjon stilte med to deltakere som skulle diskutere de sakene som engasjerer unge kristne mest. I år ble deltakerne inndelt i tre komitéer der de skulle diskutere om deres drømmekirke, om det å være et menneske og om det er rom for alle i kirken. Lørdag hadde de mulighet til å stille spørsmål direkte til Oslo-biskopen.

Mange spørsmål

I en avslappet og vennlig atmosfære brukte biskopen god tid til å svare på alle spørsmålene fra salen. Ungdommene stilte spørsmål om alt. Noen lurte på om korset rundt biskopens hals var ekte gull og hvor det kom fra. Andre stilte direkte spørsmål om biskopens drømmekirke. Mange var svært interessert i biskopens oppfatning av homofili i kirken. Et av spørsmålene var om biskopen mener at noen deler i Bibelen er kjedelige.
- Det er mange vanskelige bøker i Bibelen og jeg er sikker på at mange kan oppleve noen som kjedelige. Likevel mener jeg at de er viktige å lese og bruke tid også på noe som virker kjedelig, sa Kvarme.
- Det er slike type spørsmål vi pleier å få. Jeg synes det er fint at ungdom er opptatt av deres drømmekirke og at de tar en aktiv del i kirkens arbeid, sier biskop Kvarme.

Lytter til de unge

Ungdomstinget velger et Ungdomsråd. Ungdomsrådet tar med seg sakene drøftet i Ungdomstinget videre til Kirkemøtet. Der har de mulighet til å bli hørt. Kvarme understreker at kirken har stor respekt for de sakene som ungdom er opptatt av.
- Kirkemøtet har de senere år fått veldig mange positive input fra Ungdomsrådet. Jeg tror at Kirkemøtet lytter til de unges tanker og ideer i høy grad.
Oslo biskopen fikk etter møtet overrakt Kjartan Leer-Salvesens bok "Fra glansbilde til Antihelt- Jesus på film".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.