Gå til sidens hovedinnhold

Celebre gjester på nasjonaldagen

Mannen som mange ser på som Pakistans neste leder, Aitzaz Ahsan, er i Oslo for å feire landets nasjonaldag 14. august.

LINDEBERG: Afshan Rafiq, Høyres stortingskandidat fra Høybråten, er travel i forberedelsene til feiringen.

Det skal skje mye på denne dagen, men ser fram til Brobyggingskonserten i Gamle Logen i kveld. Et stort og spennende program. Ikke bare er Aitzaz Ahsan her, men også tidligere president Muhammad Rafiq Tarar kommer. Og for ikke å glemme den store stjerne og diva Zeba Ali, forteller Afshan Rafiq.

Oppfordring

Aitzaz Ahsan er en aktiv menneskerettighetsforkjemper og taler gjerne kvinnenes sak. Han ledet den pakistanske advokatbevegelsen som klarte å presse regjeringen til å gjeninnsette sjefen for landets høyesterett. Gjeninnsettelsen blir sett på som et vendepunkt og ikke minst en seier for demokratiet.

Han har gode relasjoner til Norge og er opptatt av det forestående valget. Etter en kort presentasjon kommer han med denne oppfordringen:

Jeg tror på demokrati. I Pakistan har vi hatt en kamp for demokrati og stemmerett, og jeg synes at pakistanere i Norge burde bruke stemmeretten sin. Valg er veldig viktig, og pakistanske menn og kvinner, spesielt pakistanske kvinner, bør bruke stemmeretten sin. Kom deg til valglokalet!

Demokratiet er et verdifullt system. Vi har kjempet for det i Pakistan, og vi har kjempet mot diktatorer for at Pakistans menn og kvinner skulle få stemmerett. Og Pakistans menn og kvinner som nå bor i Norge, som nå er norske, bør gå til valglokalet og avgi sine stemmer. (Oversettelse: Agnete M. Kirkevaag)

Presidentkandidat

Aitzaz Ahsan er i Norge på invitasjon fra den norskpakistanske 14. august-komiteen.

Sin framtidige rolle vil han ikke selv kommentere, men Høyre-politiker og kommiteformann Aamir Sheikh er ikke i tvil:

Med sin bakgrunn fra Pakistan Peoples Party blir han landets neste president og han er i stand til å gjøre en formidabel jobb.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter