RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Celina ble alvorlig syk, men fant selvtillit gjennom YouTube


Celina Karine Myhra ble alvorlig syk for to år siden. I dag føler hun seg bedre enn på veldig lenge. YouTube, sammen med støttende familie, venner og kjæreste har hjulpet henne på veien.
Celina Karine Myhra ble alvorlig syk for to år siden. I dag føler hun seg bedre enn på veldig lenge. YouTube, sammen med støttende familie, venner og kjæreste har hjulpet henne på veien. Foto: Foto: Marte Haugen
Det er to år siden Celina Karine Myhra (18) ble alvorlig syk, og fikk interessen for sminke. Nå poster hun videoer på YouTube.

FROGNER: – Jeg følte meg sliten, men kanskje mest fortapt da ingen visste hva som feilte meg. De sa at jeg ikke kunne bli bedre, at det bare var sånn, sier Celina Karine Myhra fra Frogner.

Innerst i det lille cafélokalet sitter hun, og lyden fra høyttalerne dundrer ut i det mørke rommet. Hun har på seg en mørkeblå bluse og en svart bukse. Øynene hennes med de lange svarte øyevippene er vennlige, og hun smiler.

– Jeg visste jo at jeg var alvorlig syk, så hvorfor kunne de ikke gjøre noe med det?

Lager YouTube-videoer

I dag lager Celina Karine Myhra skjønnhet og velværevideoer som hun legger ut på YouTube. YouTube-kanalen hennes har over 6000 abonnenter. I videoene viser hun blant annet hvordan du kan sminke deg til ulike anledninger, og hun anbefaler produkter. I tillegg har hun en blogg som også er skjønnhetsrelatert.

(Artikkelen fortsetter under videoen ra Celinas YouTube-kanal)

Ble syk

Riktignok har ikke livet alltid handlet om sminke og skjønnhet. For to år siden ble Celina Karine Myhra alvorlig syk. Hun gikk opp i vekt, ble deprimert og farget håret mørkt.

– Jeg tenkte at det var naturlig, at det ikke var en sykdom, sier hun.

Da hun var på vei til ferie i USA begynte hun å føle seg dårlig.

– Jeg ble utrolig dårlig etter flyturen. Jeg besvimte og kastet opp, hadde rykninger og kramper, og ble rett og slett kjempe syk, forteller hun.

Hun ble innlagt på sykehuset, men legene klarte ikke å finne ut hva som feilte henne.

– Legene mente det ikke var noe alvorlig feil, så de ga meg bare smertestillende og sovetabletter. Jeg trodde jeg skulle dø fordi det gjorde så vondt. Det var den verste tiden i livet mitt, sier Myhra.

LES OGSÅ: Stadig flere jenter har dårlig selvbilde

Etter at de kom hjem fra ferien besøkte de mange leger i Norge, men fant ikke ut hva som var galt.

– Jeg var veldig fortvilet, sier hun.

Til slutt dro hun til en lege som sendte prøvene til utlandet, og to måneder senere fikk hun resultatene.

– Da hadde jeg allerede vært dødssyk i et halvt år. Prøvene viste at ingenting var riktig. Jeg fikk et ark med alle verdiene kroppen skulle ha og alle verdiene kroppen min hadde. De var enten alt for høye eller alt for lave, forteller Myhra.

Det viste seg at problemene startet da hun begynte på p-piller og fikk en allergi mot det uten at hun visste det. Hun fikk også problemer med stoffskifte.

– Legen min fortalte at hvis jeg bare hadde fortsatt som før og ikke undersøkt hva som var galt, hadde jeg ikke blitt tjue år, sier hun.

YouTube har hjulpet henne

I sykdomsperioden var Celina Karine Myhra mye hjemme fra skolen og hadde ikke så mye å gjøre. Da begynte hun å se på sminkevideoer.

LES OGSÅ: «Ida» ble mobbet ut av skolen

– Jeg fant mange youtubere som postet sminkevideoer og jeg synes det så veldig gøy ut, og da hadde jeg veldig lyst til å starte med det. Jeg trengte å være kreativ på en eller annen måte. Jeg begynte å sminke meg for å ikke se så syk ut som jeg følte meg, sier hun.

Hun forteller at YouTube har hjulpet henne gjennom sykdomsprosessen, og at det har gitt henne mye mer selvtillit.

– Jeg var veldig langt nede, men når jeg fikk mange koselige, oppløftende og støttende kommentarer på at ting kom til å ordne seg så var det veldig motiverende å høre.

Hun forteller at YouTube også har gitt henne selvtillit fordi hun har følt at det er noe hun mestrer.

– Det å føle seg flink i noe som du får positiv respons på hjelper veldig i tøffe perioder, sier hun.

– Tror du YouTube-kanaler sik som din egen kan øke utseendepresset blant jenter?

– Jeg håper jo ikke det. Jeg håper heller at det kan hjelpe dem til å bli sikrere på seg selv. Jeg vil heller at de skal se på det som en inspirasjon.

LES OGSÅ: Drømmen om å være «Frøken Perfekt»

Skal begynne på makeupskole

Skolen ble for mye å takle for Celina Karine Myhra. Hun hadde for få karakterer og fikk vite at hun ikke kom til å bestå. Da sluttet hun, og begynte på nytt året etter.

– Jeg har på en måte ikke sluttet på skolen, jeg har bare ikke klart å fullføre. Jeg har prøvd skikkelig hardt, men det har bare ikke gått. Det første året hadde jeg så lyst til å klare det og jeg presset meg på skolen når jeg hadde over førti i feber, sier hun.

Det andre året var det mer motivasjonen det sto på. Hun var lei av skolen. Alle vennene gikk på trinnet over henne, og hun forteller at hun følte at hun hang etter.

– Da hadde jeg også funnet interessen med YouTube og sminke og jeg visste hva jeg ville bli. Da syns jeg det ble teit å sitte på skolen og lære om geografi og naturfag.

Neste år skal Myhra og en venninne begynne på Tone Lise Akademiet. Hun forteller at de dro dit og snakket med dem, og at de var positive og hadde lyst til at de skulle starte der.

– Vi fikk svar dagen etterpå at vi hadde kommet inn. Da sluttet jeg på skolen med en gang. Jeg tenkte at det ikke var noe vits å kaste bort mer tid der når jeg vet at jeg vil jobbe med noe sminkerelatert.

LES OGSÅ: Derfor overtenker jenter

Støtte fra venner og familie

Gjennom sykdomsperioden har støtte fra familie, venner og kjæresten vært viktig for henne.

– De har stilt opp for meg på en måte jeg ikke trodde var mulig at noen skulle stille opp for noen. Når man er så langt nede og føler at ingenting blir bedre så er man ikke i et veldig godt humør. Jeg har sikkert ikke vært den hyggeligste å være med, sier hun.

Hun forteller at hun flere ganger har skreket til kjæresten sin. Istedenfor å gå har han blitt der og holdt rundt henne og sagt at alt kom til å bli bra.

– Vennene mine er også superstøttende, og moren min og faren min er helt utrolige de også, sier hun.

Hun smiler. 

– Så bra som jeg har det nå har jeg ikke hatt det på veldig lenge. Det er veldig deilig. Uten YouTube hadde jeg ikke vært her jeg er i dag.

LES OGSÅ:

KOMMENTAR: Den store skjønnheten

Tinder: Så enkelt at man ikke KAN la være å prøve

Les mer fra dittOslos ungdomsredaksjon her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere