RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Celines drømmeferie


Siden MGP Junior-deltakelsen har Celines to album solgt til både gull og platina. I august fyller hun 15 år, og i dag beskriver hun sin egen musikkstil som mer rocka enn før.
Siden MGP Junior-deltakelsen har Celines to album solgt til både gull og platina. I august fyller hun 15 år, og i dag beskriver hun sin egen musikkstil som mer rocka enn før. Foto: Foto: Danielsen Photography/MBN
Klemt mellom skolegang og plateslipp synger Celine (14) for opptil 30.000 mennesker.

Sommerturneen er allerede godt i gang. Celine Solemsløkk Helgemo (14) skal synge og danse landet rundt før hun begynner i 10. klasse på Orkanger ungdomsskole.

Drømmeferie

Da kan hun se tilbake på en sommerferie de fleste andre skoleelever bare kan drømme om.

Mandag 28. juni kommer tredjealbumet, «Jentekveld». Juli og august fortsetter slik forsommeren har vært, med konserter omtrent hver eneste helg.

Hun har ingen problemer med å synge for tusenvis av barn – som ofte sitter på skuldrene til mor eller far under konsertene.

– Det er artigere jo flere folk som kommer. Det er ikke så artig hvis det er få til stede. Men det er det jo veldig sjelden, smiler hun.

Gull og platina

Når sang hun for 30.000 mennesker? Det var 5. juni i år i et nydelig vær i Frognerparken i Oslo, under Hafslunds miljøfestival for barn.

Her opptrådte hun riktignok med andre vinnere av MGP Junior. Blant dem venninnen Malin Reitan (14) – en annen storselgende barnestjerne fra Trøndelag – som var ni år da hun vant MGP Junior i 2005.

Konserten i Frognerparken var fantastisk, skrev Celine i bloggen sin:

«Det var kjempestemning, masse jubel, applaus og allsang. Supergøy!». Hun la for øvrig til at hun ble «starstruck» da hun og Malin fikk møte gjengen i A1.

Finalejubel

Celine var 11 år da hun vant Melodi Grand Prix Junior 2007 med låten «Bæstevænna». Hun var 12 år da hun ga ut sin første plate («Bæstevænna»), og like gammel da hun vant MGP Junior Nordic.

Hun var 13 år da hun ga ut sin andre plate, julealbumet «Jul på Røros».

Seieren i den nordiske MGP Junior-finalen i Oslo Spektrum var en ekstra opptur for debutalbumet, som ble sluppet én uke før.

Hun hadde solgt til gull (15.000 eksemplarer) allerede etter én uke. Noen uker senere hadde hun solgt til platina (30.000 eksemplarer).

Får ukelønn

I dag har hennes to album solgt cirka 70.000 eksemplarer til sammen. Det er også noe de aller fleste andre skoleelever bare kan drømme om – og de aller fleste andre norske musikere.

Selv bryr ikke Celine Helgemo seg så mye om salgstall.

– Jeg gjør ikke dette for penger. Det er artig å få gull- og platinaplate, og jeg håper så mange som mulig liker det jeg gjør og kjøper den nye plata, sier 14-åringen.

–  Men det er mamma og pappa som holder styr på alt som har med økonomi å gjøre. Det vil jeg ikke tenke på. Jeg får ukelønn, og bruker ikke mer enn andre nykonfirmerte ungdommer, sier hun.

Musikkstudier

Det er musikk hun vil drive med, også når hun blir voksen.

– Hvis jeg ikke fortsatt er artist, så vil jeg studere musikk. Jeg spiller gitar, og til høsten skal jeg begynne å ta pianotimer, forteller jenta som blir 15 år i august.

Hun bedyrer at musikkarrieren ikke går ut over skolearbeidet.

– Jeg er opptatt av å gjøre det bra på skolen. Det blir litt fravær, men de aller fleste konsertene er i helgene, forsikrer hun.

Var forkjølet

Celine er svært fornøyd med sitt nye album, som førte til noen dager med skolefravær. Det ble spilt inn i Nidaros Studio i Trondheim i løpet av åtte dager i mai, fra morgen til kveld.

– Det gikk ganske fort, men det kunne gått fortere. Jeg var forkjølet under innspillingen, og det gjorde det litt vanskeligere, forklarer hun.

–  Noen ganger tok det lang tid når jeg slet litt med å finne tonen på enkelte ord. Men det ble veldig bra til slutt, først og fremst takket være den superflinke produsenten Ronny Wikmark, sier hun.

Tittellåten «Jentekveld» handler om jenter som har huset for seg selv og kan danse hele kvelden til høy musikk.

Stolt storebror

– Det er en sånn rocka låt som jeg liker. Hele albumet er egentlig mer rocka enn det jeg har gjort før. Men det er også variert med mye forskjellig musikk.

–  Tekstene handler om litt av hvert; om kjæresteri, om drømmen om å være kjent, om å ha troen på seg selv og om miljøet, forteller hun.

Hun forteller at lillesøsteren Caroline (9) elsker det nye albumet og synger og danser med på alle låtene. Også storebror Marcus (16) er stolt av Celine.

– Albumet hever seg over det meste som er laget av unge artister. Det er ordentlig kvalitet og veldig bra lyd. Jeg liker det veldig godt, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere