*Nettavisen* Nyheter.

Cellotalentet Sandra

Nordstrandjenta Sandra Lied Haga (16) spilte seg til både 2. plassen og Publikumsprisen i Nordstrand Rotary Klubbs musikkonkurranse 17. mars.

NORDSTRAND: – Det var veldig gøy. Jeg pleier ikke å bli så veldig nervøs, jeg har spilt mange konserter, sier Sandra i etterkant av musikkonkurransen.

Der ble det både 2. plass og delt publikumspris på den erfarne cellisten.

– Jeg fikk 7500 kroner for 2. plassen og 2500 for publikumsprisen, forteller hun.

Sandra begynte å spille cello ved Bærum Kommunale Musikkskole allerede da hun var tre år gammel.

Noen år senere kom hun som den yngste noensinne inn på Talentskolen ved Barratt Dues Musikkinstitutt.

Her ble 6-åringen også medlem av Barratt Dues Barneorkester. 10 år senere er hun nå gruppeleder i Barratt Dues Juniorensemble. Sandra har opp gjennom årene holdt en rekke konserter nasjonalt og internasjonalt.

Leve av musikken

Den ferske 16-åringen kommer fra en musikalsk familie. Hun har tre søsken som spiller fiolin og en mor ved pianoet.

– Jeg husker ikke helt hvorfor jeg begynte med cello. Søsknene mine spilte fiolin og da var det kanskje på tide med noe nytt. Jeg spiller fordi jeg synes det er veldig gøy og det er fantastisk musikk, sier Sandra.

Under konkurransennå nylig fremførte hun Cellokonsert, 1. sats av Elgar, akkompagnert av sin mor ved klaveret.

– Akkurat nå er jeg veldig glad i Shostakovich og Elgar. Jeg drømmer om å kunne leve av å spille. Først skal jeg begynne på allmenn på videregående, så vil jeg starte å studere musikk så fort som mulig, sier det sympatiske cello-talentet.

Vellykket

For Nordstrand Rotary Klubb var dette andre gang de arrangerte musikkonkurransen.

– Det hele kom i stand ved at vi ønsket å etablere et arrangement med lokal forankring som kunne ha betydning for unge, talentfulle musikere (aldersgruppe videregående skole).

Vi hadde ingen preferanser med tanke på sjanger, men instrumentet skulle være akkustisk. Vi valgte konkurranseformen fordi det har et spenningsmoment i seg og det appelerer til publikum og de unge deltakerene. På denne måten kunne vi også tilby hyggelige pengepremier til ungdommer som står foran en krevende videreutdanning, ofte forbundet med store kostnader, forteller Nils Henrik Baggerød.

Klubben har fått tilbakemeldinger fra fjorårets og årets deltakere på at de setter stor pris på initiativet deres, og at prispengene er av stor betydning og blir lagt merke til i miljøet.

– Alle årets påmeldte hadde svært høyt musikalsk nivå og alle syv gikk direkte til "finalen" som ble avholdt 17. mars. Vi er glade for at vi hittil har sluppet å foreta en utsiling av de påmeldte, men ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt når arrangementet vokser til større dimmensjoner en dagens. Vi har ambisjoner i så måte, sier Baggerød.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.