Gå til sidens hovedinnhold

Charterfeber for seniorer

Når snøen lavet ned over Oslo skjærtorsdag kveld, landet 15 seniorer på solkysten i Spania. Med skreddersydd opplegg lager Vålerengafirmaet Seniorferie en minnerik påske for de eldste.

CALR BERNERS PLASS: Jeg vil veldig gjerne oppleve påsken i Spania. Det er jo et katolsk land, så de gjør mer ut av påsken enn oss, sier Thora Margaretha Titlestad Brodin, når Østkantavisa møter den reiseklare damen like før påske.
Skjærtorsdag satte Thora og 14 andre seniorer seg på flyet til Costa del Sol i Spania, der de skulle tilbringe påsken sammen.

Mange er redde

I utgangspunktet er det kanskje ikke så sjokkerende at den eldste garde velger seg Spania vinterstid. Imidlertid har turer til varmere strøk i stor grad vært forbeholdt dem som klarer seg på egen hånd. Det var bakgrunnen til sykepleier Ingar Væge, da han for snart to år siden startet reiseselskapet Seniorferie.
Når jeg var i praksis under utdannelsen kom jeg i kontakt med mange eldre som sa at de gjerne ville reise, men de turte ikke å dra på egen hånd. Det er jo kjedelig å skulle reise på tur hvis man hele tiden er redd, så da tenkte jeg at dette kan vi gjøre noe med, sier Væge.
I dag har Seniorferie 7 ansatte, og de jobber med flere forskjellige reisemål. Foreløpig har de arrangert turer til Sjømannskirkas gjestehus på Costa del Sol, men de jobber med flere turer, blant annet til Kina.
Vi er opptatt av at det skal være enklest mulig, så derfor har vi inkludert det meste i prisen. Når vi reiser til Spania har vi inkludert frokost og lunsj, og tre dagsturer, forteller Væge, og forteller at fordelen med Seniorferie er at alle reiselederne har spesialkompetanse.

Falt for ideen

Vi er sykepleiere eller hjelpepleiere alle sammen, og vi har med oss medisinsk utstyr, slik at de reisende skal føle seg trygge. I tillegg har vi kontakt med politiet hvis det skulle være noen problemer med tyveri eller liknende, sier Væge.
Vi gjør ikke underverker, men vi er til stede og kan sette i gang praktisk hjelp og bistand, sier han.
For Thora har denne tryggheten vært avgjørende, selv om hun slettes ikke er noen førstereisdame.
Jeg har reist mye, jeg er faktisk født i Sør-Afrika, og har vært der flere ganger, for jeg har så mye familie der, men det har jo litt med alderen å gjøre. Før så tenkte jeg ikke så mye på det, sier hun, og forteller at det var da hun og en venninne var på ferie i fjor høst, at hun først hørte om Seniorferie.
Det var ganske morsomt, for vi bodde på samme sted som den gruppa som reiste i fjor, og da ble vi kjent. Jeg falt rett og slett for ideen. De tok seg så godt av oss, enda vi ikke var i reisefølge, sier hun fornøyd, og får støtte fra Væge.
Thora ble en av oss, smiler han, og forteller om seniorer som slettes ikke vier tiden til kryssord og middagshvil.

Aktive seniorer

Vi har både bocciaturneringer, grillkvelder og festmiddag den siste dagen. Det er veldig sosialt, samtidig som man gjerne kan være alene hvis man heller ønsker det. I tillegg er vi på flere utflukter, sier han.
Det er klart vi reiser for å oppleve nye ting. Nå som man blir så gammel er det fint at vi blir tatt så godt vare på, ellers er det veldig lett at man blir overlatt til seg selv, sier Thora, som slettes ikke er fremmed for å bli med på ny tur med Seniorferie.
Jeg blir gjerne med igjen, jeg, sier hun, og smiler drømmende ved tanken på sol, sommer og påskeferie på Solkysten.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar