RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cheerleader-gutter i Maridalen


cheerleading: Asbjørn (til venstre) og storebror Ole Ivar Bakke fra Skjerven Gård i Maridalen er drevne cheerleadere, storebror er klar for EM i juli.
cheerleading: Asbjørn (til venstre) og storebror Ole Ivar Bakke fra Skjerven Gård i Maridalen er drevne cheerleadere, storebror er klar for EM i juli. Foto: Kristin Tufte Haga
– Da noen foreslo at jeg skulle begynne med cheerleading, sa jeg bare; glem det! Men etter en prøvetrening forandret jeg mening! sier Ole Ivar Bakke (17).

MARIDALEN: Han og lillebroren Asbjørn (12) fra Skjerven Gård, er nå drevne i sporten, og medlem av Viqueens på Alnabru. Og; glem det! Cheerleading er kke bare dansende heiejenter på amerikanske fotballkamper. Dette er tøff idrett, som krever mye styrke, kondisjon, koordinasjon, rytme og smidighet.

– Det er en del turnere som driver med cheerleading. Når det er sagt: det er jo en idrett som de fleste kan begynne med, og som man kan holde på med også i voksen alder. Man får oppgaver på laget blant annet utfra ferdigheter og styrke. For eksempel er de aller fleste jenter ”flyers”, siden de er lettere å “kaste” og løfte. Og gutta er oftest ”baser” – de som kaster og bærer, i tillegg til andre øvelser, forteller Ole Ivar, som til daglig går på Bjerke videregående, på idrettslinja.

Selv har han ingen turnbakgrunn, men har drevet med forskjellige andre idretter, som for eksempel fotball og ski.

– Mange jenter er pluss!

– Men jeg har alltid likt å trene for meg selv – blant annet på trampolina her på gården. Nå har jeg holdt på med cheerleading i 2,5 år, og det er utrolig gøy! Nå er det snart EM, så nå er det trening nesten hver dag.

For i juli reiser han og laget Viqueens Force mixlag, og som er ett av de fire lagene Viqueens stiller med, til EM Praha. I EM er det ikke landslagsdeltagelse, men de beste klubbene i Norge stiller lag. Og Ole Ivar har allerede rukket å være med på å vinne flere meritter med laget; NM i 2009, 2010 og 2011, EM i 2009 og andreplass i 2010.

- Det er ikke så mange andre gutter med i klubben, men de er på gang. Jeg skal i hvert fall fortsette, cheerleading er utrolig kult, og det er i tillegg også veldig sosialt! oppfordrer Ole Ivar, som legger til at det derimot absolutt ikke er noe minus at det er flest jenter i sporten.

– Nei, det er jo bare et stort pluss, gliser Ole Ivar.

Og det var storebror som fikk med seg lillebror på trening i fjor.

– Nå er det bare moro!

– Det er bare meg som er gutt på laget, og i starten var det litt teit! Men nå er det bare moro. Foreløpig trener jeg en gang i uka på Viqueens Amazing, men til høsten blir det nok oftere. Man får jo brukt hele kroppen i cheerleading - det er så bra trening. Jeg øver blant annet mye på ”motions” og ”mooves”, sier Asbjørn, som også er ”base”.

- Men jeg får jo ikke øvd på å bære noen jenter her på gården. Kan jo ikke løfte rundt på mamma heller da!

Mer om Viqueens her.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere