*Nettavisen* Nyheter.

Christian (11) imponerte på alpinfestival

Iver Walday Næss (t.v), Christian Oliveira Søvik (midten) og Magnus Grimkelsrud håper en dag å få kjøre verdenscup i alpint. Foto: FOTO: Mats Walday

Kjelsås-alpinist Christian Oliveira Søvik snuste på pallen da Norges største alpinfestival ble avviklet på Ål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forrige helg deltok over 40 alpinister fra Kjelsås på den store alpinfestivalen Bendit Cup på Ål. Foto: FOTO: Mats Walday

Klikk på bildet for å forstørre.

Iver, Christian og Magnus er på ski nesten hver dag gjennom hele sesongen. Foto: FOTO: Mats Walday

Klikk på bildet for å forstørre.

Henrik Bjerke Nymoen (t.v), Christian Oliveira Søvik, Iver Walday Næss, Magnus Grimkelsrud og trener Sølve Grimkelsrud representerte Kjelsås alpin under årets Bendit Cup på Ål. Foto: FOTO: Pål Magnus Tømmervold

ÅL/OSLO: Denne helgen var om lag 700 barn i alderen 12 år og yngre samlet til en gedigen skifest på Ål i Hallingdal.

Bendit Cup, som blir ansett for å være et slags NM for de yngste, ble arrangert for tiende gang. Én av deltagerne som markerte seg var den ambisiøse Kjelsås-løperen Christian Oliveira Søvik.

– Dette var morsomt! Jeg er fornøyd med rennene, som ble en av de finere opplevelsene jeg har vært med på, sier Christian.

Topplassering

I fredagens super-g-renn var han bare et halvt sekund fra å kapre en plass på pallen, og ble nummer 7 av 149 startende. En plassering trener Sølve Grimkelsrud var strålende fornøyd med.

LES OGSÅ: Kaja (13) er framtidens OL-håp

Med det dokumenterte 11-åringen at fremgangen denne sesongen har vært imponerende. I fjor var Christian i samme disiplin seks sekunder bak stortalentet Sander Steen-Olsen fra Heming. I år var avstanden bare 47 hundredeler!

– Målet er en dag å kjøre verdenscup, og det skal jeg klare ved å være målrettet på trening. Forbildet er Aksel Lund Svindal, sier Grefsen-gutten.

Treningsiveren kom virkelig til syne da han etter en lang konkurransedag lørdag, tok en økt med egentrening etter at de fleste hadde forlatt bakken.

Dyktige lagkamerater

I storslalåm ble Christian nummer 16 og i søndagens slalåm endte han på 11.plass.

I det hele tatt ble forrige helg en fin markering av Kjelsås' hundreårsjubileum, med over 40 løpere på start i årets Bendit Cup.

Iver Walday Næss viste på nytt at han er et lovende alpintalent med to topp 20-plasseringer i løpet av skifestivalen. Også han har mål om å bli en toppalpinist.

Verdt å merke seg er dessuten at Magnus Grimkelsrud, som er året yngre enn Christian og Iver, kjørte inn til en fin 35.plass i super-g i den samme klassen. Neste sesong er det nærliggende å tro at unggutten vil ha gode forutsetninger til å kunne følge opp Christians topplassering, siden Magnus kjører i klassen U12 også neste år.

Magnus og Iver har hver for seg kapret pallplasseringer i de to siste rennene i Oslocup, etter knallhard konkurranse fra løpere i de andre Oslo-klubbene. Hvert renn er som et «kretsmesterskap» for Oslo skikrets.

LES OGSÅ: Unge alpinister i farta

LES OGSÅ: Multitalentet Fabian best i to idrettsgrener

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.