Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Christian Ringnes vil ha Kafé Utsikten

MOT BEDRE TIDER: Det er stille og trist rundt Kafé Utsikten i øyeblikket. Dørene er stengt, ingen spiser vafler ved bordene, det meste forfaller. Nå kan Christian Ringnes (innfelt) bli redningsmannen som skal gjenåpne det populære stedet.
MOT BEDRE TIDER: Det er stille og trist rundt Kafé Utsikten i øyeblikket. Dørene er stengt, ingen spiser vafler ved bordene, det meste forfaller. Nå kan Christian Ringnes (innfelt) bli redningsmannen som skal gjenåpne det populære stedet.
Christian Ringnes bekrefter at han er villig til å gjenåpne Kafé Utsikten.

NORDSTRAND: – Jeg synes det er trist å se forfallet på Utsikten Jeg har derfor sagt meg villlig til å bekoste oppgradering mot en langsiktig bruksrett dersom det er mulig å etablere vann og avløp på en økonomisk forsvarlig måte, og Oslo kommune er interessert i en slik avtale, sier Ringnes til Nordstrands Blad.

Del på Facebook

– Det som er viktig er å få denne lille perlen reåpnet, forhåpentligvis i 2012, sier han.

Han sa ja

Arve Edvardsen, leder av Nordstrand Høyre, har lenge ønsket å gjenåpne Kafé Utsikten, og har vært i dialog både med Ringnes og samferdsel- og miljøbyråd Jøran Kallmyr (Frp)

– Det vil koste 2 millioner å rehabilitere bygningene, i tillegg kommer utgifter til vann og kloakk. Penger kommunen ikke har, forteller han.

– Derfor spurte vi Ringnes om han er interessert. Han svarte ja. Det er vi glade for, sier Edvardsen.

Mye må avklares

Kafé Utsikten ble stengt av Mattilsynet i september 2009 på grunn av mangelfulle hygieniske og sanitære forhold.

– Bymiljøetaten, divisjon friluft, som forvalter eiendommen, opplyser at det ikke er enkelt å installere godkjent avløp for kafeen. Det har både med beliggenhet å gjøre, og fordi kafeen ligger i Ekebergskråningen naturreservat, sier Jan Nordahl, saksbehandler for samfunn/helse i Bydel Nordstrand.

Han sier det derfor er vesentlige avklaringer som må foretas før det kan inngås noen leieavtale for kafeen.

– Bymiljøetaten har berammet et møte med Fylkesmannen i slutten av september om mulige utbedringsarbeider for kafeen, sier Nordahl.

Ønsker seg tilbake

Anett Mathisen, som drev Kafé Utsikten inntil den ble stengt, er glad for Ringnesplanene.

– Jeg tror han ønsker at kafeen skal få beholde sjelen sin slik jeg var opptatt av. Jeg skal ta en prat med Ringnes, kanskje vi kan samarbeide, sier hun.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!