*Nettavisen* Nyheter.

Christine til verdensfinalen

Christine ble kåret til vinner. - Jeg hylte lenge, sier vokalisten.

21 håpfulle band sto tirsdag kveld på scena på John Dee, hvor de kjempet om en plass til verdensfinalen i London. Vinneren ble bandet Christine fra Oslo

Christine var favorittene til juryen, publikum og de andre bandene etter opptreden i går. Dermed kan de gjøre seg klare for London midten av desember. Her skal de kjempe mot 30 andre band om førstepremien på 100 000 dollar.

- Jeg smiler fra øre til øre i dag. Jeg er i lykkerus og litt lamslått i dag, sier Christine Ekeberg til Lokalavisen.

Ingen forventninger

Hun er vokalist i bandet, som består av fem studenter som alle er i det siste året bachelor på Institutt for Musikkvitenskap.

- Vi hadde ingen forventninger. De andre banda spilte rock, mens vi hadde mer pop og soul. Men det gikk tydeligvis hjem hos publikum. Vi var litt annerledes og det likte de, forteller Christine.

Publikum, jury og de andre banda var enige at de fortjente å vinne i går. Juryen konkluderte med at de var kveldens beste band og at frontfiguren Christine Ekeberg hadde en stemme som var fantastisk.

- En flott anerkjennelse. Jeg visste ikke at de andre banda syns dette. Det er jo helt fantastisk, opplyser hun og sier at de feiret gårsdagens seier med champagne.

Les også: Juryen: noe av det beste metallbandet i Norge

London calling

14. desember skal bandet stå på scena i London under verdensfinalen.

- Vi er fryktelig glad vi får muligheten med å komme til London og opptre der. Nå kan vi senke skuldrene og bare gjøre vårt beste.

- Hvordan skal dere vinne?

- Vi skal showe oss opp litt og kjøpe noen dresser. Ellers så skal vi vel bare gjøre som vi gjorde i går, sier Christine.

- Hva skal dere bruke pengene på om dere vinner?

- Hehe, vi diskuterte dette på tull i går etter vi vant. Gutta ønsker seg musikkutstyr. Men om vi vinner så må vi få til en studioinnspilling. Så pengene hadde kommet godt med, avslutter Christine Ekeberg.

Her har du topp 5:

1. Christine
-- Jury og publikum var enige om at dette var kveldens beste band med en frontfigur som hadde en stemme som var fantastisk. De spiller soulmusikk. (Alle bandene var enige om at dette var det beste bandet)

2. Blue Monday
--- Jury:noe av det beste metallbandet i Norge nå i dag.

3. Bastarized
--- Jury: Energipakke uten sidestykke. Rock n Roll i all sin helhet.

4 Artillius
--- Jury: Ny frisk pust

5. (Delt) Pandora Peaks --- og --- 7 Day and a Miracle

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.