*Nettavisen* Nyheter.

Christinedal barnehage åpner dørene

Disse barna gleder seg til å synge vikingsanger. Bak fra venstre: Natalia Nastevska (5), Albert Buzhala Bolsø (4) ogCelina Fjeldheim (4). Foran fra venstre: Sine Krebs (2), Cecilia Chen (3) og Jesper Hoem (3). Foto: Nina Schyberg Olsen

Onsdag 2. og torsdag 3. juni åpner Christinedal barnehage dørene til sine unike lokaler på Bryn. Her kan du oppleve Viking-sanger og kunst, eller bare ta en titt på eiendommen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Christinedal: En spesiell eiendom som du under bydelsdagene kan få tatt en nærmere titt på. Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Christinedal: En spesiell eiendom som du under bydelsdagene kan få tatt en nærmere titt på. Foto: Nina Schyberg Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

Kreative: Celina Fjeldheim og pedagog Ove Holmstrøm viser frem noe av det de har laget i barnehagen. Foto: Nina Schyberg Olsen

BRYN: Christinedal var boligen til fabrikkeier, kunsthistoriker og riksantikvar Harry Fett (1875-1962), men i dag huser den verneverdige eiendommen en barnehage. Som, i likhet med en rekke andre av bydelens barnehager, gleder seg til å vise seg frem under bydelsdagene.

LES OGSÅ: – Velkommen til bydelsdagene!

– Vi er jo en kunst- og kulturbarnehage,
så under bydelsdagene er det naturlig for oss å vise frem litt av hva vi har gjort innenfor disse feltene, sier styrer Ane Kvernaas.

Sang og musikk

Barnehagen består nå av fire avdelinger med tilsammen 40 barn i alderen 1-6 år, samt 15 ansatte. De største barna har blant annet hatt vikinger som tema en periode.

– Vi har en veldig flink pedagog som har laget sangtekster til et lite drama vi voksne har presentert for barna. De har vært med å lage kostymer og har øvd inn viking-sanger, som de gleder seg til å fremføre sammen med andre sanger vi har jobbet med, sier Kvernaas.

– Det blir fellessamling med musikk, sang og dans på både småbarns- og storebarnsavdelingene. Dette er fra klokken 10-11 både onsdag og torsdag, opplyser Kvernaas.

Kunst og kultur

I tillegg til fellessamlingene kan man titte på kunst, laget av både barnehagebarna og kunstgruppen Fri Flyt som låner lokaler i huset.

– Det kommer til å henge kunst i hele bygget under bydelsdagene. Alle som vil kan komme å se innenfor åpningstidene våre, inviterer Kvernaas.

– Vi er jo her hele tiden, så folk kan få gå rundt og titte, også hvis man bare er nysgjerrig på huset. Her har vi det fantastisk på alle måter. Vi har stor glede av eiendommen både innvendig og utvendig, sier Kvernaas.

– Christinedal ligger skjermet til med stor tomt og eplehage, og inne er det også veldig vakkert, fortsetter Kvernaas.

– Vi måtte flytte ut av bygget en periode, og da vi kom tilbake merket vi hvor viktig det er med oppløftende og inspirerende fysiske rammer. Vi fikk en skikkelig ny giv med en gang vi kom tilbake!

Speilsal og mosaikkterrasse

Barnehagen bruker alle rommene i huset, bibliotek såvel som speilsal. Sistnevnte er for eksempel perfekt når man skal drive med dans og bevegelse.

– Vi har en god dialog med byantikvaren om bruken av Christinedal, blant annet når det gjelder mosaikkterrassen ute. Vi har også gjort endel tiltak på grunn av brannfaren, og skal endre enda litt på dette for å finne bedre brannvernløsninger, forklarer Kvernaas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.