RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Christinedal kan bli barnehage


Time Provide AS håper å starte opp en annerledes og spennende barnehage her ved Christinedal på Bryn utpå nyåret.
Time Provide AS håper å starte opp en annerledes og spennende barnehage her ved Christinedal på Bryn utpå nyåret.
Harry Fetts gamle prakteiendom på Bryn kan bli barnehage.

BRYN: Det er Time Provide AS som ønsker å etablere barnehage i den gamle herskapsboligen til fabrikkeier, riksantikvar og kunsthistoriker Harry Fett (1875-1962).

Vi har lenge vært på jakt etter det perfekte hus å drive barnehage i, og vi forelsket oss uforbeholdent i denne eiendommen, sier Grete Katralen i Time Provide.

Vernet av byantikvaren

Christinedal, som eiendommen heter, står på byantikvarens gule liste og har i over 30 år vært brukt som kontorbygg for profileringsfirmaet Barra AS.

I tillegg til herskapelige rom kan Christinedal blant annet by på en unik mosaikkterrasse laget av Harry Fetts kunstnervenner. En stor hage hører også til.

Vi er svært interessert i å ivareta byggets identitet og beskytte alle de skatter som huset rommer, både innvendig og utvendig, så vi håper Byantikvaren vil være positive til våre planer, sier Katralen.

50-80 barnehageplasser

Hvis alt går etter planen, kan Christinedal i fremtiden huse inntil 80 barn.

Vi har fått godkjenning av kommunen på å gå videre med prosjektet, og venter nå på svar fra Husbanken om de vil gi oss mellomfinansiering til etableringen. Det er jo endel som må settes i stand, men vi har flinke arkitekter på laget og det er et vakkert bygg å jobbe med, så det er bare gøy, sier Katralen .

Vi har styrer klar, foreldre har begynt å melde sin interesse og vi har flere ansatte på hånden. Dette blir en spesiell og annerledes barnehage og arbeidsplass!

Håper å bli prioritert

Time Provide har fått mye positiv respons på prosjektet, og håper mangelen på barnehageplasser vil gi fortgang i saksbehandlingen.

Vi har en runde i Plan- og bygningsetaten foran oss, men regner med at de vil gjøre det de kan for å behandle saken raskt. Det er jo snakk om mellom 50 og 80 barnehageplasser, sier Katralen.

Time Provide håper Christinedal barnehage kan bli en realitet utpå nyåret en gang.

Vi er avhengige av å komme raskt i gang, da vi leier bygget og har løpende utgifter under hele prosessen. Uten støtte eller inntekter blir dette svært dyrt for to småbarnsmødre, sier Katralen.

Fra før av driver hun to familiebarnehager på Nordstrand sammen med Ane Kvernaas-Eriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere