Christopher bor gratis i ett år

BOR GRATIS: – Mitt økonomiske grunnlag vil være bedre enn noen gang, sier Westerdals-studenten Christopher Storvand Stensli som får bo gratis i en USBL-leilighet i et helt år. Dette fordi han støttet boligbyggelagets kampanje Studentoppropet.

BOR GRATIS: – Mitt økonomiske grunnlag vil være bedre enn noen gang, sier Westerdals-studenten Christopher Storvand Stensli som får bo gratis i en USBL-leilighet i et helt år. Dette fordi han støttet boligbyggelagets kampanje Studentoppropet. Foto: FOTO: USBL

Christopher Storvand Stensli engasjerte seg i ungdommens boligpolitikk. Dermed vant han gratis bolig i ett år.

BJØLSEN: 20 år gamle Christopher Storvand Stensli pendlet fra Nesodden til sentrum hver dag for å komme seg på skolen.

20-åringen går på Westerdal og ble grådig lei av rushtrafikken som sørget for en pendlertilværelse som tok halvannen time på det verste.

Dyre utleieleiligheter og mangelen på studentboliger låste situasjonen.

Akkurat dette slipper han å tenke noe mer på. i hvert fall i ett år. Han var nemlig den heldige som vant USBLs Studentopprop, og premien er å bo gratis i en 63 kvadratmeter stor toppleilighet på Bjølsen ett år.

SJEKK BOLIGPRISENE I DITT OMRÅDE HER

En tweet= en krone

Studentoppropet er en kampanje USBL startet. Denne gikk ut på at jo flere som var med på å spre budskapet om for høye leiepriser i sosiale medier, jo lavere ble prisen.

– Hver gang noen for eksempel tvitret eller likte kampanjen på Facebook satt vi ned leieprisen med én krone. I tillegg kunne studenter melde seg på en konkurranse der oppgaven gikk ut på å si noe om hvordan de høye leieprisene påvirker studiehverdagen. Av mer enn 500 påmeldte ble Stensli den heldige vinneren, sier administrerende direktør i USBL, Geir-Ove Skogø.

LES OGSÅ: Studentene setter boliggrensen ved Lambertseter

Dramatisk situasjon

– Ved skolestart sto 4000 studenter på venteliste hos Studentsamskipnaden for å få et sted å bo, hvilket er dramatisk, kommenterer Skogbø.

USBL opplyser at det i hovedsak er det tre faktorer som preger utleiemarkedet. Det er få utleieboliger, mange leietakere og stigende utleiepriser.

LES OGSÅ: Oslos styggeste bygg bør huse studenter

– Slik det er i dag mister studentboligen sitt formål i form av å være et rimelig boalternativ for en økonomisk presset gruppe. Både staten og Oslo kommune har meldt at de er villige til å stille tomter til disposisjon. Oslo kommune har til og med annonsert at de skal bidra med tomter for å skaffe flere utleieboliger. Foreløpig har vi verken sett eller hørt noe til disse tomtene, sier Skogø.

– Oppløfting i livet

Stensli kan i hvert fall senke skuldrene. Han har fått seg bolig på Bjølsen, og kan slå seg godt til rette i den 63 m² store toppleiligheten.

STUDENT I OSLO? SJEKK BYGUIDEN FOR NYBEGYNNERE PÅ SKJERIOSLO.NO

– Den lange reiseveien går ut over studiene og energinivået mitt. Det har vært et slitsomt år. Spesielt når jeg i tillegg har vært på boligjakt uten hell. Men nå var jeg jo veldig heldig da. På mange måter blir dette en oppløfting i livet mitt. Mitt økonomiske grunnlag vil være bedre enn det noen gang har vært. Jeg synes USBLs initiativ er veldig bra. Det var en relevant konkurranse med en fantastisk premie, sier han.

LES OGSÅ: Slik skal politikerne få de unge ut på boligmarkedet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.