RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chrysler-kundene kan sove godt


SOV GODT: Den kritiske situasjonen i Chrysler skal ikke ramme kundene i Norge, ifølge markedssjef Henning Larsen.
SOV GODT: Den kritiske situasjonen i Chrysler skal ikke ramme kundene i Norge, ifølge markedssjef Henning Larsen.
De store endringene i amerikanske Chrysler får ingen praktiske konsekvenser for deleleveranser eller garantier i Norge.

Selv om den amerikanske bilprodusenten Chrysler nå er tatt under konkursbeskyttelse (Chapter 11) og en styrt gjeldssanering viste seg å være eneste løsning på bilprodusentens enorme gjeldsproblemer, ser den norske importøren lyst på situasjonen.

Garantier står ved lag

– Vi er glad for at dette skjer. For oss ser det svært bra ut, og vi får en vinn-vinn-situasjon for alle. Chrysler kommer styrket ut, Fiat kommer inn på eiersiden, og vi vil raskt få tilgang til mer attraktive modeller, sier markedssjef Henning Larsen.

Larsen understreker at ingen av de rundt 30.000 eierne av merkene Chrysler, Dodge og Jeep behøver å sove urolig og bekymre seg for deleleveranser eller garantier.

– Garantier ivaretas uansett av oss som importør, og delene blir levert som før.

Fiat på banen

Chryslers situasjon ble gjennom de ti siste årene mer og mer håpløs.

Selv ikke tungvekteren Daimler (Mercedes-Benz) klarte å få Chrysler på beina, og solgte for et par år siden 80 prosent av selskapet til et forvaltningsselskap som heller ikke maktet å skaffe Chrysler, med undermerkene Dodge og Jeep, et nytt og mer attraktivt modellprogram tilpasset kravet om lavere forbruk.

Nå står Fiat med sin armada av populære småbiler klar til å innta USA. Fiat gjør dette for å komme rimelig til et landsdekkende forhandlernett i verdens mest attraktive bilmarked. Så vil tiden vise hva den egentlige prisen blir.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere