RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cinema Paradiso på haugen


Cinema Paradiso er årets Kongene på haugen-film
Cinema Paradiso er årets Kongene på haugen-film
Filmklassikeren "Cinema Paradiso" vises på årets Kongene på Haugen-festival.

– Denne filmen har jeg håpet på å kunne vise i mange år, sier en lykkelig festivalarrangør, Lars Tefre Baade til Loakalavisen.

Tradisjonen tro samarbeider Kongene på Haugen også i år med Arthaus. Filmen som vises i kveld på toppen av St. Hanshaugen er den fantastiske italienske filmklassikeren, «Cinema Paradiso» , av Giuseppe Tornatore fra 1988.

Rørende

Det rørende vennskapet mellom en aldrende filmaskinist (Alfredo), og en blivende filmregissør (Toto, eller Salvatore) på Sicilia portretteres i den fantastiske filmen.

Cinema Paradiso er en hyllest til filmen, filmhistorien, kjærligheten og ikke minst til livet.

Ennio Morricone, som blant annet er kjent for å bekle Fellini-filmer med fantastisk musikk, står for musikken til filmen som vant Oscar for beste utenlandske film og juryens spesialpris i Cannes.

Paradisisk valg

Selv om tidligere visninger av Charlie Chaplin -filmer og Trollmannen fra Oz har vært geniale filmopplevelser på haugen, er det liten tvil om at det neppe finnes et bedre filmvalg for utekino enn Cinema Paradiso.

En av de mest kjente scenene i filmen viser hvoran Alfredo (i den avdøde franske skuespilleren Philip Noirets skikelse) gleder og overrasker kinopublikummet som ikke fikk plass inne i salen, ved å på magisk vis vise filmen ute på plassen.

Balkonger, italiensk temperament, mye latter, glede, kjærlighet, men også tragedie og tristesse preger filmen, som i disse dager vises i noen utvalgte kinosaler.

God filmfornøyelse!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere