*Nettavisen* Nyheter.

Circus på turné

13. februar setter Circus Maximus kursen mot Europa. Fra v. Lasse Finbråten, Mats Haugen, Michael Eriksen og Truls Haugen. Glen Møller var i Brasil da bildet ble tatt.

Den lokale progrockgruppa Circus Maximus legger ut på en måneds europaturné i februar.

ØSTENSJØ/NORDSTRAND: Gruppa skal være main support for et av de store bandene innen sjangeren melodiøs progmetall -Symphony X.

13. februar starter turneen i Tyskland, og programmet videre er tett. I løpet av en knapp måned blir det 18 konserter i Tyskland, Nederland, Sveits, Italia, Spania og Frankrike.

Rådyrt

Med denne turneen rykker vi opp fra fjerde til førstedivisjon. Dette er en drøm for oss, og vips så skjer det. Vi har oppnådd veldig mye på få år, sier gitarist Michael Eriksen

Nå jobber vi på spreng med å skaffe sponsorer, for dette koster skjorta. Vi har tatt opp lån hele gjengen. Men man må investere penger for å tjene penger, sier Eriksen.

Blant annet må gruppa leie en buss med sjåfør i nesten en måned.

Som supportband må de også betale en god slump for å være med på turneen.

Det er utrolig mye å holde styr på. Men vi er våre egne managere og lærer vanvittig mye av alt dette, sier keyboardist Lasse Finbråten.

Det er ikke første gang Circus Maximus spiller store konserter. I fjor sommer spilte de for 8000 tilskuere på Sweden Music Festival.

Det er høydepunktet for gruppa til nå. Men denne turneen blir større, sier Finbråten.

Gode kritikker

I fjor høst ga de ut sin andre CD, «Isolate», så europaturen er en gyllen mulighet til å promotere utgivelsen. Ifølge gruppa har CD'en høstet svært gode kritikker, og ble av flere nettsteder kåret til årets beste plate.

Vi var til og med inne på VG-lista en uke. Foran Finn Kalvik, poengterer gitarist Mats Haugen og høster latter.

CD'en har de spilt inn i sitt eget øvingslokale og studio på Brynseng, og er mikset i Danmark.

Det er et amerikansk plateselskap som gir ut CD'en, som distribueres over hele verden.

Vi brukte fire måneder på å spille den inn, og synes selv vi har tatt et langt skritt videre. Vi fikk akkurat et postkort fra Japan fra en jente som sa at dette er det beste hun har hørt. På YouTube ligger det klipp av en gitarist fra Brasil som spiller musikken vår. Sånt er moro, og gir inspirasjon til å holde på videre, sier Michael Eriksen.

Grenseløst

Gutta har holdt på siden 2000, men først de siste tre årene har de satset seriøst. I 2005 ga de ut sin første CD, «The first chapter».

Når de skal nevne inspirasjonskilder dukker et vidt spekter av grupper opp, alt fra Dream Theater og Queensrÿche til Metallica og Toto (!).

Men vi tenker egentlig ikke sjanger. Det finnes ingen regler når vi skriver musikk. Vi har fans fra alle leire, og legger først og fremst vekt på de gode melodilinjene, og jobber hardt med vokal og koring, sier Eriksen, og legger til:

Mange innen progrock er for flinke for sitt eget beste. De er teknisk briljante, men fungerer ikke sammen.

Litt som Real Madrid i fotball, skyter Mats Haugen inn.

Circus Maximus består av Michael Eriksen (vokal), Mats Haugen (gitar), Glen Møllen (bass), Truls Haugen (trommer) og Lasse Finbråten (keyboard).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag