*Nettavisen* Nyheter.

City ødelegger for United

 

Det er en spennende mandagsmeny på langoddsen.

Det er blant annet norsk 1. divisjon, Primera Division, dansk Superliga og Allsvenskan, men høydepunktene er nok de to gigantiske byderbyene mellom Manchester United mot Manchester City i Premier League og Roma møter Lazio i Serie A.

Manchester United - Manchester City B

Engelsk, Premier League. Jeg tror Manchester United vinner Premier League, men i kveld tror jeg på City.

Med seier i byderbyet vil Manchester United i praksis kunne kalle seg seriemestere. Alex Fergusons mannskap tåler helt sikkert også et tap i denne kampen, men seier her betyr enormt mye for begge lag. United leder med hele 15 poeng på City som innehar annenplassen. De står med 14-0-1 hjemme.

Wayne Rooney er tilbake på Manchester United-laget til derbyet i kveld. En skade han pådro seg med landslaget har holdt ham på sidelinjen i kampene mot Sunderland og Chelsea. Rafael er også kampklar, mens Nemanja Vidic og Jonny Evans er usikre. Det er 50-50-sjanse for at de spiller mot City.

City må klare seg uten høyrebackene Micah Richards og Maicon, men jeg tror ikke det vil ha noen betydning for resultatet her.

Det er 18 måneder siden City knuste United hele 6-1 på Old Trafford. Jeg tviler på at vi vil oppleve en tilsvarende slakt i kveld, men jeg har tro på City i dag. Manchester United har 18 kamper på rad uten tap. Sist de tapte var mot Norwich på bortebane 17. november! En imponerende statistikk, men den er også en av grunnene til at jeg har tro på B her. På et eller annet tidspunkt vil en slik statistikk ryke. Jeg tror det blir i kveld.

City står med 7-5-3 på bortebane. Bortestatistikken er en av grunnene til at de ligger så langt etter byrivalen. De lyseblå har kun vunnet to av de siste ti derbyene på Old Trafford, så statistikken er ikke akkurat på City sin side.

Det er lite sannsynlig at kampen ender uavgjort. Når disse lagene møtes er det sjelden kampene ender med poengdeling. Det er kun ett av de sist ti oppgjørene mellom disse lagene som har endt uavgjort.

Manchester United stiller sannsynligvis med denne startelleveren, ifølge Telegraph (4-2-3-1): De Gea; Jones, Ferdinand, Vidic, Evra; Carrick, Anderson; Valencia, Kagawa, Young; Van Persie.

Scholes og Fletcher er begge uaktuelle til kveldens kamp.

Playmakerne David Silva og Samir Nasri er begge spilleklare til storoppgjøret, og forsvarsspilleren Matija Nastasic er også friskmeldt til kampen.

Manchester City starter trolig med disse elleve (4-2-3-1): Hart; Zabaleta, Kompany, K Toure, Clicky; Y Toure, Barry; Silva, Tevez, Nasri; Aguero.

Det betyr i så fall at lagets toppscorer Dzeko starter på benken. Jeg synes han burde startet, men de har i alle fall en angrepsspiller som kan snu kampen når han kommer på banen.

United har tatt 42 av 45 mulige poeng på hjemmebane denne sesongen. Jeg innser at både statistikk og form tilsier at jeg burde krysse av for H, men magefølelsen sier B. I tillegg synes jeg det er mest verdi i å spille B her. Det gir 3,15 i odds. Slike kamper er litt skumle da de ofte lever sitt eget liv, så jeg holder innsatsen på et moderat nivå. Jeg satser en hundrelapp!

Her er vårt singeltips mandag 8. april:

Manchester United - Manchester City 2,10 – 3,15 – 3,15 B

Total odds: 3,15

SPILL PÅ VÅRT SINGELTIPS HER

Innsatsnivå* (1-10): 4

Innsats: 100 kr

* Vi rangerer spilltipsene sine på en skala fra 1-10 slik at du kan selv vurdere hvor mye du vil satse. I vårt tilfelle øker vi innsatsen med 25 kroner pr. intervall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag