*Nettavisen* Nyheter.

Cocktail før MGP-festen

GLITRET: Jentene i rockebandet Cocktail Slippers blir omtalt som MGPfavoritter av ekspertene.Lill Halbakken, Lene Vinje, Silje Hope, Bente Konstanse Larsen, Thea Melberge og Stine Bendiksen ga alt også da de rocket i Fiskevollen musikkbarnehage. ALLE FOTO: KAJA STABURSVIK

Snart står de på scenen i den andre delfinalen i årets Melodi Grand Prix, men skal vi tro jentene i Cocktail Slippers, er det mer nervepirrende å spille for forventningsfulle barnehagebarn.

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD STEMNING: Store og små frydet seg i barnehagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUMLE TYPER: Den skal tidlig krøkes som god Cocktail Slippers-fan skal bli.

FISKEVOLLEN: Torsdag ettermiddag var en ettermiddag utenom det vanlige i Fiskevollen musikkbarnehage. Da inviterte nemlig Cocktail Slippers tidligere barnehagebarn og foreldre til en eksklusiv sirkuskonsert.Cocktail Slippers er jentebandet som har varmet opp for Paul McCartney i Hyde Park. De har spilt på festival med Iggy Pop, The Strokes og Nancy Sinatra, og manageren deres er ingen ringere enn Bruce Springsteen-gitarist og Sopranos – skuespiller Little Richard Van Zandt.

Allikevel blir de ikke helt kvitt nervene når de skal spille i Fiskevollen musikkbarnehage.

Sirkustema

Trommis i bandet, Bente Konstanse Larsen, jobber til vanlig i musikkbarnehagen, og når vokalisten Silje Hope også er lokalt forankret, ble barnehagen en naturlig konsertarena like før MGP-sirkuset braker løs for fullt.

– Jeg er egentlig mer nervøs i dag enn for Grand Prix. Vi skal jo spille på jobben, sier Larsen der hun deler ut pølser til barn og bandkolleger. Etter at det ble klart at Cocktail Slippers skal delta i MGP, har barnehagen hatt et slags «mini-Grand Prix»-tema.

– Barna har laget instrumenter, og i dag har de også kledd seg ut. Bandet vårt kjører sirkustema, og i dag er hele barnehagen et eneste stort sirkus, sier Larsen.

Gode kritikker

Setlista for konserten besto av egne sanger med unntak av selve MGP-sangen. Den får de nemlig ikke lov til å spille før de står på scenen i Larvik på lørdag. Der er de til gjengjeld første band ut, og de har høstet gode kritikker for sangen «Keeps on Dancing».

– Det er mye som skjer nå på grunn av Grand Prix, og selv om vi har fått gode forhåndsomtaler er det ikke gitt at vi går videre. Vi må bare gi alt og håpe at folk stemmer på oss, sier gitarist Stine Bendiksen.

Alt ga de også i barnehagen, og verken foreldre eller barn var vonde å be da det var klart for å riste på rockefoten.

Vil bli popstjerner

Etter konserten var bandet svært fornøyd med publikum, og publikum var svært fornøyd med bandet. To glade gutter var Elias Bekken Standal og Nicolai Theodor Vestereng Skari. De går ikke lenger i barnehagen, men kom tilbake for å se Cocktail Slippers.

– Det var en veldig bra konsert. Vi skal stemme på dem, sier gutta i kor.

– Fikk dere lyst til å bli popstjerner selv?

– Ja, hvis vi klarer, sier Nicolai.

– Hvordan skal dere klare det, da?

– Aner ikke, sier Elias, før han kommer på at han kan spille litt gitar.

– Men jeg kan ikke spille noe instrument, sier Nicolai. Jeg er egentlig best på å danse.

– Det kan jo bli et veldig bra band det, da?

– Ja, det kan jo det, sier gutta.

Les også: De yngste deltakerne i MGP

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.