Cocktails og Poffertjes

Pål Bagge Skar har bygget opp Pauls Boutique utelukkende ved egne, familiens og gode venners hender, og uten å kjøpe en spiker. - Her er det gjenbruk som gjelder, av solide materialer. Og snart skal urte-kasser pynte veggene og spre god duft til lokalet og frisk smak på drinkene, fortelle innehaveren.

Pål Bagge Skar har bygget opp Pauls Boutique utelukkende ved egne, familiens og gode venners hender, og uten å kjøpe en spiker. - Her er det gjenbruk som gjelder, av solide materialer. Og snart skal urte-kasser pynte veggene og spre god duft til lokalet og frisk smak på drinkene, fortelle innehaveren. Foto: Foto: Ellen Rønning

Gamle Park Lounge i Darres gate 1 har blitt til Pauls Boutique. Det er grunn til å tro at spesielt nederlendere vil glede seg over søtsakene som stekes og serveres på bardisken her.

ALEXANDER KIELLANDS PLASS: – Poffertjes, ja! Min nederlandske venn savnet Poffertjes – nederlandsk dessertspesialitet som minner om munker – i Oslo, og det kunne selvsagt jeg gjøre noe med, sier innehaver av Pauls Boutique, Pål Bagge Skar fornøyd.

Så nå serveres det nystekte Poffertjes i cocktailglass fra morgen til langt på natt på Kiellands plass.

Beastie Boys

Pauls Boutique er oppkalt etter et Beastie Boys -album fra 1989, og er bygd opp av gamle materialer – akkurat som den originale Pauls Boutique i Brooklyn var.

– Jeg har ikke kjøpt en spiker eller skrue under ombygningen, forteller Skar, som har lang fartstid i bransjen og blant annet har jobbet mye i "Vardøen-systemet", der det å bygge opp steder selv, også fysisk, er en selvfølge.

– Men nå har jeg vært snekker lenge nok, så det er gøy å begynne å mikse drinker igjen.

Vinmonopolet kommer innom med et tungt log dyrt sprit-lass, og Pål bærer og signerer.

– Jeg blir som et barn når spriten kommer i hus! Nå gleder jeg meg til å bruke mer tid på å lage gode, sterke drinker.

Han puster ut etter å ha satt bort brennevinskassene.

– Det er tungt å bære inn spriten, men ut forsvinner den så lett med gjestene, det liker jeg å tenke på.

Les også: Ut og spise i Oslo? Her er en rekke billige restauranter vi har testet!

Fylte gata

Pauls Boutique hadde sin åpningsfest 15. august, og det ble en god – og nødvendig – fest.

– Vi fylte både baren og gata, herlig stemning og veldig deilig å endelig være i gang. Det ble også en velfortjent takkefest til mor, far, venner og øvrig familie som har hjulpet meg med ALT underveis.

Nå er hverdagen i gang i den hyggelige baren, med god kaffe, te og Poffertjes fra tidlig morgen, og cocktails, øl og vin på kveldstid.

Trivelig nabolag

Pål Bagge Skar vil gjerne at Pauls Boutique skal være et hyggelig jobbested på dagtid, et sted folk i området gjerne stikker innom.

– Naboene liker at det er liv i lokalet igjen, og i helgene er det godt med folk som koser seg her, stemningen er upåklagelig. Så er det bare å inse at det tar lengre tid å etablere Pauls Boutique som et dagsted, men jeg lytter til hva gjestene ønsker seg og gleder meg over endelig å være i gang!

Les også: Gjør suksess med kaffe til kvelds

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.