Gå til sidens hovedinnhold

Coldplay startet på John DEE

John DEE er en av Oslos lengstlevende livescener og har disse årene vært stappfullt av norsk musikkhistorie, store internasjonale besøk og kubbkonsepter.

I fjor feiret de første ti årene både på våren og i hele oktober.

Årets oktober ser ikke dårligere ut! John DEE får besøk av blant andre M83, Micah P. Hinson, Rockettothesky, Saybia, Xiu Xiu og Maria Mena.

Fra John DEE til Spektrum

I løpet av de 11 årene er det mange band som har brukt denne scenen som et springbrett. Senest for to uker siden fylte Coldplay Oslo Spektrum. Men de startet på John DEE i 2000.

- John DEE er Norges viktigste rekrutteringsscene, både blant nasjonale og internasjonale band. Store internasjonale band som Coldplay, Queens of the Stone Age og Kent har alle vært innom her før de ble nok kjente til å fylle en større scene, sier markedsansvarlig på John DEE, Rune Løkken, til Lokalavisen.


Gluecifer, Big Bang og Minor Majority er noen norske eksempler som fikk et løft etter de spilte på John DEE.

- Siste norske gruppa som startet her og som nå fyller en større scene er Superfamily. Så de som spiller på John DEE er morgendagens store band, fortsetter Rune Løkken.

Jubileumsmåned

Kommende måned blir det mange flotte opplevelser for folk som liker musikk.

- Danske Saybia er eksklusivt, sammen med Maria Mena. De hadde sikkert klart å fylle en større scene, sier Løkken.

Videre er det mange andre undergroundsband som har fått gode kritikker som skal spille.

- Jeg kan nevne M83 10.oktober, XIU XIU 15.oktober, Rockettothesky 22. oktober og Joan As Police Woman 29. oktober er alle band som har fått vanvittig gode kritikker i undergroundsmiljøet. Så det er mange høydepunkt, avslutter Rune Løkken.

Hele programmet

Torsdag 2. oktober
NILE (US)
+ Supp.: Grave (S) + Severe Torture (NL) + Omnium Gatherum (FIN)
Amerikanerne kombinerer moderne dødsmetall med tradisjonell musikk fra Midtøsten og de er et av de mest innovative og kreative metalgruppene. Siste plate, Ithypallic, kom i fjor.
Konserten er flyttet fra Club Maiden samme dag, kjøpte billetter gjelder.
Bill. kr. 280,- + bill.avg.18 år leg.

Fredag 3. oktober
Releasekonsert
GRAND CAFÉ + BART
Special guest: Dirty Callahans
På med barten og de slitte, trange jeansene! Grand Café kommer med sin aller første plate Put A Little Grease On My Axe, med syttitalls Detroit-rock som grunnstein krydret med soul, bluegrass og boogie. Bart (!) fra Bergen er inspirert av Jon Spencer Blues Explosion. Ikke uventet har de en låt som heter Moustache.
Bill. kr. 100,- + bill.avg.18 år leg.

Lørdag 4. oktober
THE FLESHTONES (US)
+ THE GOO MEN + BAZOOKA BOPPERS
New York-baserte The Fleshtones har spilt garasjerock med distinkt Farfisa-orgel siden midten av syttitallet og Dagbladet mente at den siste plata Take A Good Look byr på:
Musikk som går rett i blodårene og får hvilken som helst tapet til å krølle seg av veggene. The Goo-Men serverer som vanlig hylende fuzz i retning hoftehøyde og en skikkelig fest.
Bill. kr. 180,- + bill.avg. kr. 20,-. 18 år leg.

Tirsdag 7. oktober
STEVE WYNN
& THE DRAGON BRIDGE ORCHESTRA (US)
Feat. Chris Eckman, Chris Cacavas, Linda Pitmon, Erik van Loo and Rodrigo DErasmo
Med Dream Syndicate var Steve Wynn foregangsfigur på Paisley Underground-scenen (musikkmiljø med utgangspunkt i Los Angeles) på 1980-tallet. Han har også gitt ut plater med prosjektene Gutterball og The Miracle 3 og denne kvelden har han med seg sin nye plate Crossing Dragon Bridge og et stødig band med blant andre Chris Eckman fra The Walkabouts.
Bill. kr. 200,- + bill.avg.18 år leg.

Torsdag 9. oktober
BRANT BJORK AND THE BROS (US)
+ supp.: Gerilja
I tillegg til å ha vært med i to av de siste årenes ledende stonerrockband, Kyuss og Fu Manchu, har Brant Bjork (nå som vokalist og gitarist) laget sitt eget band med bassist Dylan Roche og trommeslager Michael Pfeffer. Ny plate Punk Rock Guilt er ute nå.
Bill. kr. 180,- + bill.avg.18 år leg.

Fredag 10. oktober
M83 (FR)
Fransk kritikerrost elektronika oppkalt etter galaksen Messier 83 med Anthony Gonzalez som hovedmann. De er aktuelle med plata Saturdays = Youth som NRK P3 anmeldte til en femmer: smellvakker, drømmende og verdensfjern musikk.
Bill. kr. 180,- + bill.avg.18 år leg.

Lørdag 11. oktober
Releasekonsert
NI LIV
Supp.: Möra-Per
Trioen fra Bø i Telemark leker seg et stedt midt mellom Hellbillies og Odd Nordstoga, og lager countrypop med visesnert. De kommer med sin tredje plate i oktober og singelen Det var den gong har vært en sommerhit på P1.
Bill. kr. 150,- + bill.avg. 18 år leg.

Søndag 12. oktober
MICAH P. HINSON (US)
Kjærlighet, savn, anger og aldeles nydelige folkpoplåter, og dette fra en mann som har sittet inne, hatt store narkotikaproblemer og blitt slått konkurs alt før han fylte tyve. Hinson flyttet til Abilene, Texas i tenårene og fordypet seg raskt i den lokale musikkscenen. Han har to ekstremt kritikerroste plater bak seg og er aktuell med Micah P. Hinson & the Red Empire Orchestra sofikk 8/10 på Musikknyheter.no.
Bill. kr. 160,- + bill.avg. 18 år leg.

Mandag 13. oktober
SAYBIA (DK)
Danskene (og norgesvennene) kom i fjor med albumet Eyes On The Highway. VG ga den en femmer og skrev at utgivelsen er en storslått og ambisiøs plate med melankolsk dybde og popkompositorisk fingerspitz-gefühl. Med andre ord mange fine poplåter.
Bill. kr. 200,- + bill.avg.18 år leg.

Tirsdag 14. oktober
INFADELS (UK)
De britiske party-rockerne er kjent for sine ville hopp-og-sprett-og-tjo-og-hei-konserter og får deg nok til å danse selv om det bare er tirsdag. Deres nye plate Universe In Reverse er produsert av Martin Youth Glover (Guns N Roses, Depeche Mode).
The Infadels European Tour 2008 driven by Mazda 2
Bill. kr. 150,- + bill.avg.18 år leg.

Onsdag 15. oktober
XIU XIU (US)
Supp.: Binärpilot
Jamie Stewarts hjertebarn spiller mørk eksperimentell indie-rock og er ute med plata Women As Lovers. Adressa ga en femmer: Xiu Xiu overbeviser med sin særegne og ukomfortable miks av misantropi, kompromissløshet og pop-sensibilitet.
Bill. kr. 160,- + bill.avg.18 år leg.

Torsdag 16. oktober
GORGOROTH
+ Supp.: Averse Sefira (US)
Gorgoroth står i Tolkiens verden for et mørkt og uhellig sted, noe bandet ikke har gjort til skamme med sin okkulte, brutale svartmetall gjennom hele syv album.
Bill. kr. 230,- + bill.avg.18 år leg.

Fredag 17. oktober
AUGUST BURNS RED (US)
Supp.: Iskra (N)
Gjør deg klar til rasende metalcore spilt av fem kristne gutter fra Philadelphia. De kom med sin andre plate Messengers i fjor og konsertene deres er hardtslående terapeutiske utblåsninger hvor du kan få ut alt. Puh.
Bill. kr. 180,- + bill.avg.18 år leg.

Lørdag 18. oktober
SHADOWLOVE
Alternativ klubbkveld med industrial, new wave, rock, punk, new romantic, metal, synthpop, EBM, gothic, pop, ambient, neo-folk m.m. Butikken Shadowland, som står bak dette konseptet, har siden åpningen i 1996 vært Oslos eneste spesialforretning for denne typen musikk.
Fri entré. Dørene åpner kl. 22. 18 år leg.

Onsdag 22. oktober
ROCKETTOTHESKY
Rockettothesky (Jenny Hval) kommer med sin andre plate Medea i oktober. Hun fikk bare godord for sin debutplate To Sing You Apple Trees, Aftenposten ga en femmer og mente: Noen ganger blir man regelrett overveldet over en ny artistisk stemme. Rockettothesky er annerledes. Velutviklet meloditeft kombineres med rare, tidvis provoserende tekster.
Bill. kr. 160,- + bill.avg. 18 år leg.

Fredag 24. oktober
LLOYD COLE (UK)
Han begynte som leder av The Commotions, gruppa bak Perfect Skin og den bejublede plata Rattlesnakes. Cole har sin egen vri på alternativ pop og har sluppet tolv plater siden 1984 med Anti Depressant fra 2006 som foreløpig siste.
Bill. kr. 230,- + bill.avg. 18 år leg.

Lørdag 25. oktober
EL CUERO
Oslogruppa har blitt fanebærere for den nye gitardrevne countryrocken og kommer med sin andre plate A Glimmer Of Hope i høst. Fjorårets selvtitulerte debutplata fikk en femmer i VG: Forbløffende helstøpt debut.
Bill. kr. 130,- + bill.avg.18 år leg.
- i Puben: OSLO SOUL EXPERIENCE
Oslo Soul Experience har til hensikt å fremme dansbar kvalitetsmusikk blant svart amerikansk soul og funk fra 60-, 70- og 80-tallet.
Bill. kr. 50,-. 20 år leg. Dørene åpner kl. 22.00

Søndag 26. oktober
VADER (PL)
Supp.: Grave (S) + Zonaria (S) + Gilla Bruja (UK)
Over tyve år etter oppstarten har Vader legendestatus på linje med Morbid Angel og Cannibal Corpse og de har fremdeles klart å beholde sin aura av mystikk. Demoen Morbid Reich fra 1990 regnes som den mest solgte i deathmetalens historie. Nå er de aktuelle med plata XXV.
Bill. kr. 180,- + bill.avg. 18 år leg.

Onsdag 29. oktober
JOAN AS POLICE WOMAN (US)
Joan Wasser har bakgrunn som fiolinist i bandene til Antony Hegarty (The Johnsons) og Rufus Wainwright og blander sin forkjærlighet til klassisk soul med en dose gitar. Hennes siste plate To Survive fikk en femmer i Adresseavisa og Dagbladet: Regnsommerdagspop.
Bill. kr. 180,- + bill.avg. 18 år leg.

Torsdag 30. oktober
MARIA MENA
Cause And Effect Tour
Marias nye plate Cause And Effect har allerede solgt til gull (15 0000) etter kun tre dager på markedet, godt anført av singelen Belly Up. Med debutsingelen "My Lullaby", Kanye West-favoritten "You're The Only One" og hitlåta "Fragile" har Maria allerede tidlig i tyveårene skrevet norske popklassikere og hennes nye plate Cause And Effect har fått en femmer i Aftenposten:Menas musiklaske dagbok blir skarpere og mer direkte.
Bill. kr. 230,- + bill.avg. 18 år leg.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot