*Nettavisen* Nyheter.

Collett og Krogh

Dagne Groven Myhren og Jan Thurmann-Moe sørget for en flott kveld på Lyceum i Eikabergtingets regi.

Ekeberg: Groven Myhren kåserte om "Camilla Colletts ungdomshistorie sett fra Ekebergåsen", og Thurmann-Moe orienterte de fremmøtte om Per Kroghs fantastiske freskomalerier.

Dagne Groven Myhren er en fabelaktig formidler og kommunikator. Særlig hennes entusiasme, kunnskaper og beherskelse i valg av sitater og gjentagende henvisning til sentrale passasjer i Collets egne beskrivelser, gjorde dette til en vellykket kveld, sier Reidar Rasch i Eikabergtinget.

Han synes også det var et funn å få Thurmann-Moe til å snakke om den tidligere Sjømannsskolens flotte tak- og veggmalerier.

I tillegg til alt det denne mannen vet og kan berette om, røpet han at det var han som fikk en italiener til Oslo for å restaurere Kroghs malerier etter den store vannskaden som oppstod da BI i sin tid pusset opp Sjømannsskolen, forteller Rasch.

Lyceum er navnet på den nye virksomheten som bygningen huser i dag. Nina Østgaard orienterte Eikabergtinget om det de driver med. Lyceum har langt frem med sine ambisjoner, som Eikabergtinget har det med sine visjoner og mål når det gjelder Ekebergområdet. Vi er glade for det samarbeidet vi har innledet, sier Rasch.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.