*Nettavisen* Nyheter.

Comet, Standard og Taifun på treff

Dag Mangseth er kjent blant Volvo og Mercury-entusiaster. Men hans hjerte har også plass til Tempo.

Kai Torgvær fra Grorud har funnet kjærligheten. En Tempo Standard fra 1955 som bare har hatt en eier før. En groruddøl.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

Daglig: Geir Andreassen fra St.Hanshaugen bruker sin Tempo Taifun til transport daglig. Bedre enn bil!

Klikk på bildet for å forstørre.

Hovseter: Magne Myreng imponerer selv ihuga Tempo-fans når han kommer med sin Willers fra 1950. Det skinner i krom!

Bånkall: Lørdag var de samlet, en haug med gutter som aldri helt har blitt voksne menn.

De henger fast ved sine guttedrømmer, og nå er det mulig å realisere dem. Mopeden de drømte om da de var 16. 150-kubikkeren de ikke hadde lappen til å kjøre, og ikke pengene til å kjøpe heller.

Nå er de medlemmer i klubben for eiere av Tempo, og de elsker å kjøre sine gamle doninger, å vise dem frem, og ikke minst snakke om dem.

Tempo-basillen

Kai Torgsvær, bosatt på Romsås er skikkelig bitt av basillen.Han hadde en Tempo Corvette da han var gutt.

For syv år siden kjøpte han sin første Tempo som voksen. Siden er det blitt en strøm av mopeder og motorsykler, syv i alt.

Kona mener han må nøye seg med en om gangen. Den siste var en Panter. Gamle gutter nikker bekreftende, det var spreke saker. Men nå har han funnet sykkelen han aldri vil selge.

Kjøpt på Grorud

– Det var faren til en kamerat av meg som eide den. Han kjøpte den av en forhandler her på Grorud i 1955. Han kjørte den i fem-seks år. Blant annet til Danmark på ferie i to omganger, forteller han, og legger til:

– Så ble den stående. Først ute, deretter nedpakket i deler i en kasse. Jeg fikk endelig lov til å kjøpe den. Og jeg vil beholde den i slik jeg fant den, sier Torgsvær.

I miljøet heter det å tenke patina, og ikke restaurering. Det er stas å vise en så gammel 150 kubikker i original stand. Så får det heller være at krommen er borte.

Magne Myreng fra Hovseter er i den andre enden av skalaen. Hans Tempo Willers 1950-modell skinner. Alt ser ut som det er nytt. Han har brukt timer og penger i fleng på sin 125-kubikker. En mye kulere sykkel enn den han hadde som gutt, en Tempolett moped.

Geir Andreassen fra St.Hanshaugen har en Tempo Taifun 175 kubikk fra 1963. Han hadde en Corvette moped som gutt. Med andre ord, enda en som har oppgradert som voksen. Og han bruker den MYE!

Dag Mangseth driver bilverkstedet Rustad Service i Bydel Østensjø. Han elsker biler, men også Tempo. Du ser ham på vei fra hjemmet på Lindern til Rustad på en Comet 600. Da snakker vi 4.2 hester og først i køen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag