RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Containerhavn til 73 millioner

Mesta vant anbudskonkurransen om byggingen av containerhavn på Sjursøya. Kontrakten har en verdi på 73 millioner kroner:

Sjursøya:Kontrakten mellom Mesta og Oslo havn KF ble signert for en uke siden og arbeidene starter opp i løpet av januar.

Første byggetrinn skal være ferdig tidlig i høst og omfatter opparbeidelse av 60.000 kvadratmeter kjøre- og stablearealer for containere. I tillegg skal det bygges 1.330 meter kranbane. Området skal opparbeides med all tilhørende infrastruktur som vannledninger, overvannsledninger og elektroarbeider.

Anleggsdirektør Stein Iversen regner med at 30 Mesta-ansatte vil være involvert i arbeidet. I tillegg vil en del arbeidsoppgaver bli utført av underentreprenører. Mesta har også opsjon på byggetrinn to som omfatter bygging av nye 30.000 kvadratmeter containerarealer og 1.200 meter kranbane. Ferdigstillelse av byggetrinn to er planlagt til innen utgangen av 2009.

Kontraktssummen er på 73 millioner kroner, og inkluderer en opsjon på byggetrinn to (58 millioner). Etter det Nordstrands Blad har fått opplyst, er det ikke tatt stilling til hvordan adkomsten til den nye containerhavnen skal bli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere