Gå til sidens hovedinnhold

Cricket noe for seg selv..

Etter å ha fulgt cricketdebatten i Nordstrands Blad over litt tid, har det gått opp for meg at alle de involverte, pakistanere som nordmenn, har glemt et meget viktig poeng: paviljongen (for å gi den dets korrekte navn) er faktisk en integrert del av selve spillet. Flerbrukshall kommer ikke på tale.

Cricketspillet omfatter to lag, hvert lag på elleve stk. 'The fielders' og 'the batters'. Men, det er ikke som i andre lagspill, med alle spillerne på banen samtidig. Alle 'fielderne' er på banen, men bare to av 'batterne'. Så hvor er de andre battere? Jo, de sitter på paviljongens trapper og venter på tur! Og når kommer tur? Den kommer når en av de to på banen blir slått ut (bowled out). Saken er den at en av disse to kan bli 'bowled out' uten å score en eneste 'run' Dette kalles for en 'duck'. Ikke spør meg hvorfor. Det kan faktisk forekomme flere 'ducks' etter hverandre og da må karene på paviljongen være parat: der det skjer.

Det kan også hende at en av batterne scorer så mange 'runs' (100 er en century) at han fortsetter hele dagen - og attpåtil dagen etter! Da sliter de andre paviljongtrappen, men, de må være der. De kan ikke dasse rundt i en flerbrukspaviljong de vet aldri når en spiller kommer til å bli slått ut. Det hender på sekundet!

Det sies at fotball er noe britene driver med mens de venter på at cricketsesongen skal begynne. Inderne og pakistanerne er minst like cricket-crazy - de har sine Oddvar Brå'er og sine Bjørn Dæhli'er.

Cricket har framtiden for seg her i Norge. Gi den de vilkårene den fortjener.

Barbara Robøle

(fhv. silly mid-on)

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå