Cupfinalehelg

Endelig er sesongen over, var de klokkeklare ordene fra trener Henning Berg etter kampen mot Lillestrøm søndag. Vi hadde akkurat tapt kampen 0 2, hvilket betyr at vi endte opp på en nitrist 7. plass i årets Tippeliga.

At sesongen endelig er over føler jeg i grunnen de fleste med hjertet i klubben er glade for, fordi dette har vært en lang nedtur fra start til mål, med noen unntak. Edu kan nevnes, det er ikke mange som kan behandle en ball som han. Den svenske stjernen, og selvutnevnte klovnen Zlatan Ibrahimovic sa en gang at hva Carew kunne gjøre med en ball kunne han gjøre med en appelsin. Vel, hva den godeste Zlatan gjør med en appelsin, kan garantert Edu gjøre med en ert eller mindre. Det er ikke uten grunn at vår unge nigerianer har blitt nominert som årets unge spiller, og som årets publikumsfavoritt. Også Espen Hoff og Christian Brink har kommet inn som lyspunkter.

Resultatmessig har det ikke vært hæla i taket på noen som helst slags måte, men noen godbiter kan vi likevel se tilbake på. At vi slår våre naboer i øst to ganger har blitt en vane, men like fullt en glede, men den morsomste seieren synes jeg kom hjemme mot Brann. Fantastisk support, fantastisk spill, rett og slett en herlig dag.

Men nå er sesongen over, og det er på tide og rette blikkene fremover. I denne klubben sparer vi ikke på 7. plasser, og i dag foregår det interne evalueringsmøter. Der er det en agenda, hva må vi gjøre for å bli bedre neste år?

Den som følger med får se.

Nå til helgen er det cupfinale i tigerstaden, og i likhet med den helgen det arrangeres Grete Waitz-løp for kvinner ville jeg oppfordret til total evakuering av byen. Jeg kan ikke se for meg et verre scenario enn halve Østfold og halve Vestfold som konkurrerer om hvem som kan synge høyest, drikke mest, bli fullest, gjøre mest ut av seg på Karl Johan, ja rett og slett være mest usjarmerende. For det er nettopp slik vår vakre paradegate Karl Johan kommer til å se ut på fredag og lørdag.

Men denne helgen skal jeg bli hjemme av to grunner. Den ene og mest opplaget grunnen er at mitt kjære Røa er i cupfinalen riktignok for damer. Den andre grunnen er Hegdehaugsveien. Som Røa-gutt er jeg ikke bare stolt av at vi har en representant fra Oslo vest i cupfinalen, jeg føler meg også pliktet til å stille. Jentene bedre kjent som Dynamite girls, har hatt en kanonsesong med bronse i serien, og den kan toppes med cupgull mot erkerivalen fra Asker. Jeg oppfordrer absolutt alle som leser dette til å ta turen på Bislett stadion førstkommende lørdag klokken 16:00. Dersom det skulle bli seier, og noen kunne tenkt seg en tur ut på byen for å feire, kan dette faktisk gjøres uten at man møter på en slitsom Sandefjord-supporter med 2,5 i promille, det er bare å dra til Hegdehaugsveien.

Antageligvis den eneste gaten i Oslo lørdag kveld hvor det ikke er et overtall av folk fra Østfold og Vestfold.

Heia Røa på lørdag!

Hilsen

Joachim Westher Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.