Gå til sidens hovedinnhold

Da alle kom for å gratulere

Alle var der. Kjente og ukjente. Tidligere og kommende presidenter. Fabian og og Pakistans diva nummer en. Den eneste som hadde meldt avbud var Barack Obama, men han hadde til gjengjeld sendt ambassadøren for å ta imot Brobyggerprisen.

OSLO Rundt om i det ganske land har norskpakistanere feiret dagen da hjemlandet ble uavhengig av Storbritannia. Den norske utgaven av feiringen er så bra, at bildene herifra sendes på de ulike TV-kanalene i Pakistan.

For barna

- I år har vi virkelig prøvd å få med både barna og kvinnene på feiringen, forteller en travel Aamir Sheikh og legger til:

- På morgenen var det barnetog fra Frognerparken til den Pakistanske ambassaden. Og nå er det lunch for inviterte, før vi avslutter med den store Brobyggerkonserten i Gamle Logen senere på kvelden.

Han er leder av den norskpakistanske 14. august-komiteen som står bak dette som er et av de store arrangementene i Oslo.

Og de yngste fikk i alle fall sitt.

Da Aleksander Rybak entret lokalet, ble alle andre storheter og stjerner glemt, og gutten med "Fairytale" sto i sentrum.

- Jeg er takknemlig for at dere gir meg prisen. Fairytale er også en sang som viser fram de to kulturene i Norge og i Hviterussland. Jeg vet også at Pakistan har en veldig rik kultur, var noe av det Alexander Rybak sa i sin takketale, og før han gratulerte alle med dagen.

Gode relasjoner

Den norskpakistanske 14. august-komiteen hadde i år sett seg ut Barack Obama som en verdig kandidat til Brobyggerprisen. Og hadde gjennom den amerikanske ambassaden i Oslo gjort en henvendelse.

- Vi ble bedt om å ta imot prisen på presidentens vegne, og det er viktig for USA å ha gode relasjoner til det store pakistanske miljøet i Norge. Og prisen har et innhold som presidenten kan identisifere seg med, sier stedfortredende ambassadør Cherrie Daniels.

Omstridt

Det hører med til unntakene at Fremskrittspartiet får priser fra innvandrerne. Det var i alle fall første gang fra det norskpakistanske miljøet og til Carl I. Hagen.

Men Hagen stilte til lunch og feiring av nasjonaldagen. Til bords hadde han Pakistans tidliger president, Muhammad Rafiq Tarar.

Aamir J. Sheikh forsvarer valget av Carl I. Hagen med at det er viktigere å være opptatt av å bygge broer framfor murer, men har forståelse for at andre er uenige i tildelingen, og ikke stiller på årets arrangementer.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar