*Nettavisen* Nyheter.

Da Eggen ble Kollen-konge

Ble VM-konge: Gjermund Eggen ble den store VM-kongen i 1966. Her er han på vei mot gull på femmila. FOTO: KNUT EDVARD HOLM/SCANPIX

Gjermund Eggen tok tre VM-gull i 1966. – Det som skjedde i Holmenkollen forandret livet mitt, sier skilegenden.

ENGERDAL: 68-åringen fra Engerdal ble den store skikongen i VM. Med gull på både 15 km, 50 km og stafetten, var det "Engerdalsprinsen" alle snakket om i etterkant av mesterskapet.

– For meg var Holmenkollen i 1966 det store i karrieren. Jeg var heldig som fikk oppleve den suksessen på en så flott arena, sier Eggen.

Skal på prøve-VM

Skikongen – som også noterte seg for flere NM-gull i sin aktive karriere – er glad han var aktiv på 60-tallet.

– Det er ingen andre arenaer som kan måle seg med Holmenkollen, og det var enormt med folk under VM. På den tiden var det også veldig intimt, og publikum kunne stå helt inntil løypa, forteller Eggen.

Nå gleder han seg over at Oslo og Holmenkollen igjen får VM.

– Det blir kjempefint. Holmenkollen er fortsatt en intim arena, og jeg gleder meg til å være der på både prøve-VM og VM, sier Engerdal-mannen.

– Ikke fokus på penger

Etter VM-suksessen i 1966 ble Eggen først trener, før han startet sin egen skifabrikk. Nå nyter han livet som pensjonist.

– Akkurat nå er jeg ute og går en tur. Det blir god tid til slikt når man er pensjonist, sier han fornøyd når vi slår på tråden.

68-åringen liker også å følge med på dagens generasjon med langrennsløpere både live og på TV, og sitter naturligvis benket under OL-sendingene.

– Det har skjedd mye med idretten siden jeg gikk. Det var ikke noe fokus på penger da, men jeg er rik på minner og kameratskap. Fortsatt holder vi gamle landslagskara kontakten, sier Eggen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag