RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da Gunvor (88) gikk på nesa, stod bydelen klar til å hjelpe

Gunvor Solberg var knapt kommet hjem fra sykehuset, da Bydel Nordstrand stod klar med hjelp og støtte. - Helt fantastisk, sier hun.

BRATTLIKOLLEN: 88-åringen sitter med venstrebenet på en krakk i stuen. En blid, sprek, aktiv og fargerik dame.

– Legg til egenrådig og og at jeg vil klare meg selv, humrer hun.

Men, siste uken i juni gikk Gunvor på nesen i trappen ned fra leiligheten og klarte seg slett ikke på egen hånd. Benet fikk en stor flenge på forsiden av leggen og såret silblødde. Ved hjelp av nabo og fastlege havnet hun på Aker sykehus via Legevakten.

Trygt opplegg

Etter tre døgn ble Gunvor sendt hjem med et ben hun ikke skulle trø på før om tre uker. Til tom leilighet og ingen til å hjelpe seg, enke og barnløs som hun er.

LES OGSÅ: Gunvors hyldest av trygghetsavdelingene da hun trengte et reservehjem i 2010

– Men da, knappe to timer senere banker bydelens innsatsteam på døren. Tre personer som ikke visste hva godt de skulle gjøre for meg. Rullator, dostol og krykker kom på plass, og de laget et trygt opplegg med hjemmesykepleien, forteller Gunvor.

To ganger om dagen i to måneder kom det noen for å legge på og ta av trykkbandasjen, senere for å stelle såret.

– Jeg fikk så god hjelp. Hjemmesykepleien var min sikkerhet i denne tiden, påpasselige, nøyaktige, blide og enestående mennesker. Rett og slett et fantastisk team som gjør jobben sin, sier hun.

Ikke noe negativt

Hun synes derfor det er leit å høre at folk klager på hjemmesykepleien, over at de har liten tid og på at det stadig er nye ansikter som dukker opp hjemme hos pasientene.

– Jeg har ikke opplevd noe negativt. De mange forskjellige pleierne har bare vært positive. Til og med hårvask fikk jeg hjelp til. Jeg vil gjerne takke og gi ros til hver og en av dem som har vært i mitt hjem. Uten deres imponerende behandling hadde jeg ikke blitt så bra så raskt, sier Gunvor.

Nå er hun på bena igjen, går og handler, treffer venner, er på SEM-huset og spiller bridge.

– Rullatoren er endelig parkert, smiler hun.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere