RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da hele verden kom til Furuset


fargerik dag: I forbindelse med internasjonal matdag bragte ansatte på Furuset sykehjem med seg typisk mat fra hjemlandet forrige torsdag, og noen av dem var ikledd sine folkedrakter, blant annet fra Afghanistan, Sør-Ghana og Norge.
fargerik dag: I forbindelse med internasjonal matdag bragte ansatte på Furuset sykehjem med seg typisk mat fra hjemlandet forrige torsdag, og noen av dem var ikledd sine folkedrakter, blant annet fra Afghanistan, Sør-Ghana og Norge.
Blander du sammen en stor porsjon dyktige ansatte med en aktiv venne-forening, får du en eksotisk, internasjonal matdag på Furuset sykehjem.

FURUSET: – Jeg er veldig begeistret for all eksotisk mat. Tyrkisk mat er vel kanskje favoritten, fortalte Torleif Evensen (62).

 
 


100 prosent hjemmelaget

Han kikket mot langbordene i matsalen på Furuset sykehjem, der stadig flere retter kom fram fra grytelokkene.

Den siste torsdagen i november var det nemlig duket for internasjonal matdag på sykehjemmet. Beboere, pårørende og ansatte fikk mulighet til å smake på mat fra alle verdens kanter. For anledningen hadde ansatte ved sykehjemmet egenhendig laget og tatt med seg typiske matretter fra sine hjemland.

For på Furuset sykehjem er det mange nasjonaliteter og like mange flinke folk. Ved hver matrett lå det nemlig en beskrivelse av godsakene, samt en plakat med flagg og informasjon om hvilket land retten kom fra.

Duften av Badenjan gryte med ris fra Afghanistan, murukku fra Sri-Lanka, samosa fra Somalia og samisk finnbiff spredte seg over lokalene, og pirret både luktesans og smaksløker.

Venneforeningen

Torleif Evensen var ikke den eneste som forsynte seg fra den grytene. Også leder i venneforeningen for Furuset sykehjem, Harald Opsiøn, samt sykehjemsprest Ellen Kolb-Schlager, hygget seg med maten.

– Vi har en veldig aktiv venneforening. Vi står for mange av arrangementene, både inne og ute. Vi har blant annet fått inn folk fra operaen som har sunget og spilt her, og vi arrangerer brostensball og sommerfest ved hjelp av Lions, fortalte Opsiøn.

Venneforeningen er pådrivere for alt fra gardinsying og nytt interiør, til å skaffe julepresanger til beboerne.

– Vi er 110 medlemmer, primært pårørende. Jeg oppfordrer alle pårørende til å bli med, og til å benytte arrangementene som en anledning til å besøke mor eller far, sa den engasjerte sykehjemsvennen, og loddselgeren for anledningen.

Han oppfordret lokalavisens utsendte til å smake på den store verden. Det var helt utsøkt!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere