RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da hverdagshelten møtte verdensidolet

Høyenhall skole må ha verdens kuleste vaktmester. Ikke bare har han sin egen elevpris, men han sørger også for at det er en skikkelig kjendis som deler den ut. I år fikk Martin B. Karlson æren av møte Idol-Kurt!

HØYENHALL: Det er fredag 3. juni og i korridorene på Høyenhall barne- og ungdomsskole hviskes og tiskes det. Spente elever drar utålmodig i de låste dørene inn til aulaen. Noen tenåringsjenter sender lommespeilet rundt for å forsikre seg om at sminken er på plass.

Det er jo ikke godt å vite hvem man snart skal møte. En kjekk fotballhelt? En profilert politiker?

Det som er helt sikkert er at det kommer en kjendis. Vaktmester Erik Lund nøyer seg nemlig ikke med å gi en statuett til den avgangseleven han mener bør hedres for spesielt positiv adferd i skolemiljøet. Han vil ha hjelp til å dele ut prisen, og selv om rektor Dag Eriksen virker som en ganske grei rektor, er det liksom ikke nok.

De siste årene har kjendisstatusen til prisutdelerne blitt stadig høyere. Fra SV-politiker Kristin Halvorsen i 2003 til tidligere Idol-dommer Jan Fredrik Karlsen i 2004. Nå er det 2005, og vaktmestern går rundt med et lurt smil. Han har gjort et skikkelig varp i år...

Kun det beste

Vaktmesteren ønsker skolens 600 elever velkommen inn i aulaen før han overlater ordet til rektor. Foran talerstolen står den gjeve, blanke statuetten som skal deles ut for 21. gang.

– Makan til kull som vi har i tiendeklasse i år! Dere blir vanskelig å kopiere, skryter rektor.

– Som dere vet prøver vi å få kjendiser til å dele ut prisen. Vi synes dere fortjener å få hilse på berømte folk, men ingen av kjendis-ryktene jeg har hørt i år er sanne. Noen har nevnt Wigwam, men vi synes ikke de er store nok, smiler rektor.

– Jeg har et tips å gi dere – det er en mann, hinter han til de spente elevene.

– Erna Solberg, hyler en festlig gutt.

– John Arne Riise, foreslår noen andre.

Stemningen stiger ettersom rektor kommer med stadig flere tips. Når han til slutt avslører at årets prisutdeler i likhet med vaktmesteren er rørlegger, bryter jubelen løs.

– Kurt! Kurt! hojer elevene - og så kommer jammen selveste verdensidolet løpende inn!

Sjenert og nervøs

Men det er ikke bare bare å være kjendis på Høyenhall skole. Etter at applausen og gledeshylene endelig har stilnet, må verdensidolet stå skolerett for rektor. Han får et rørlegger-spørsmål, som han noe overrasket og etter litt nøling heldigvis består. Showet kan fortsette, og elevene får anledning til å stille sine spørsmål.

En liten gutt vil gjerne fortelle at han har mange CD-er med Kurt. Andre lurer på hva han synes om årets Idol-vinner og om han kjenner Idol-Kjartan.

– Kan du synge en sang for oss? spør til slutt en jente med sitt mest sjarmerende smil.

Og den folkekjære bergenseren, som til tross for sine uttallige konserter foran tusenvis av publikummere faktisk virker ganske sjenert og nervøs, synger audition-sangen som var starten på hele Idol-eventyret hans.

Så er det endelig klart for selve prisutdelingen. Kurt leser opp vinnerkriteriene, som blant annet består av at man må ha en positiv adferd og snakke til andre som gjør noe galt.

– Eh-he, det var det jeg gjorde hele tiden. Noe galt, altså, sier Kurt med et skjevt smil.

– Jeg skulle ønske vi hadde hatt en sånn pris da jeg gikk på skolen, men jeg hadde nok ikke vunnet, humrer han, før konvolutten åpnes og vinneren av Vaktmesterprisen 2005 er klar:

– Martin B. Karlson!

Stjerne for en dag

Prisvinneren løper opp på scenen til stormede jubel, og får gjøre det de fleste i salen har lyst til: Hilse på Kurt personlig.

– Jeg er stolt og kjempefornøyd, men overrasket. Jeg har hørt at mange har forberedt taler, men det har ikke jeg, derfor sier jeg bare tusen takk, sier Martin med et stort smil.

Han blottlegger en perfekt tanngard der han står side om side med kjendisen og hans like berømte tannmellomrom. Popstjernen og hverdagshelten gjør de obligatoriske poseringene for lokalpressen, før Kurt peker på klokken og sin manager som er identisk med fjorårets prisutdeler. Det er tid for å haste videre, og til stormende jubel loses han ut bakdøren av Jan Fredrik Karlsen.

Nå er det Martin som er stjernen.

– Var det kult å møte Kurt?

– Ja, det var gøy. Det er jo kult å møte en kjendis når han er verdensberømt, sier Martin mens han blir omfavnet av venninnene Lise Hanssen og Lotte Larsen.

– Vi er stolte av Martin fordi han har fått vaktmesterprisen. Og fordi det ikke er så mange som har fått en pris av Kurt, sier Lise og Lotte, mens stadig nye medelever kaster seg over den populære unggutten.

Hvordan overgå dette?

I bakgrunnen rydder vaktmesteren og rektor fornøyd opp etter årets høydepunkt.

– Det var litt moro at han var så nervøs før han skulle inn til elevene. Kurt burde jo være vant til å stå foran store folkemengder, men han sa han var usikker fordi han skulle gjøre noe han ikke har gjort før. Og akkurat som alle de tidligere prisutdelerne stilte han opp helt gratis, konstaterer arrangørene tilfreds.

De kan puste lettet ut etter et vellykket show. Kjendis-hemmeligheten er avslørt og gjorde stor lykke, men ett problem gjenstår. Hvordan i all verden skal de toppe årets prisutdeler?

– Vi får gå for Mette-Marit, foreslår de optimistisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere