RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da jeg møtte kongen

100-årsmarkering for unionsoppløsningen blir i disse dager gjort på mange måter. Ulvøya-/Oppsal-fotografen Bjørn Aslaksen har gjort det ved å samle folkets bilder til temaet "Da jeg møtte kongen".

Aslaksen skulle man tro har hatt nok av eget billedmateriell til å lage en kongebok. For i mange av sine 61 år har han vært VG-fotograf. Men det var folkets bilder han ville ha, og disse presenterer han nå sammen med Per Lillelien i en jubileumsbok om kongehuset.
Helt fra Haakon med Olav på armen kom til Rådhusbryggen, via kong Olavs mange møter med det norske folk og frem til dagens kong Harald, har folket hatt kameraer klare. "Da jeg møtte kongen" har blitt en flott bok hvor vi får se en rekke bilder som aldri tidligere har kommet stort lenger enn til et album.
Krevende, men svært lærerikt og morsomt å kunne plukke fra omkring 1400 bilder, forteller Bjørn Aslaksen som nå bor på Oppsal, men vokste opp på Ulvøya. Og jeg har også fått med noe lokalt for Nordstrands Blads lesere. Kong Olav var blant annet med på den store begivenheten på Lambertseter da T-banen ble åpnet.
Og da kong Olav i 1987 markerte 30 år på tronen, møtte han elever fra Bøler skole. Dette var i 1987. Hanne Tagestad gikk i 8. klasse og hadde foto som valgfag. Hun fanget kongen sammen med klassekamerater med kameralinsen.
Bjørn Aslaksen har også tidligere vært med på å lage bøker basert på bilder. Kanskje det kan bli enda en før han gir seg som fotograf i VG?
Jeg har tanker og ideer, røper han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere