RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Da var valget tatt for i år


Grethe Sander og Leif Bjerkebro benyttet seg av muligheten til å forhåndsstemme på Bekkelagshjemmet tirsdag. Foto: Kristin Trosvik
Grethe Sander og Leif Bjerkebro benyttet seg av muligheten til å forhåndsstemme på Bekkelagshjemmet tirsdag. Foto: Kristin Trosvik
I perioden 24. august – 11. september er det mulig å forhåndsstemme på 103 institusjoner i Oslo.

BEKKELAGET: Ved årets valg kan man forhåndsstemme 23 steder i hovedstaden. Man kan også forhåndsstemme ved en rekke helseinstitusjoner, som sykehus og sykehjem.

Ordningen er primært for beboere, pårørende og ansatte. Ved hver institusjon blir det opprettet et mottak hvor beboere kan stemme på vanlig måte.

For beboere som er sengeliggende, vil valgmedarbeidere kunne ta imot stemme ved sengen. Valget er selvsagt likevel hemmelig. I mangel av legitimasjon, kan en ansatt ved institusjonen bekrefte beboerens identitet.

Stemmeberettigede som ikke kan komme seg ut av hjemmet kan avgi sin stemme til ambulerende stemmemottakere, som reiser hjem til folk som ber om det. Ved 2005-valget benyttet nærmere 600 stemmeberettigede seg av muligheten til å stemme i hjemmet.

På Bekkelagshjemmet var tirsdag den store stemmedagen. Det er vanligvis lang kø foran stemmemottaket, kan de ansatte opplyse om.

For Grethe Sander og Leif Bjerkebro var det ikke noe vanskelig valg.

– Jeg kommer ikke til å ombestemme meg i valgavlukket nei, sa Bjerkebro med et smil.

– Nei, det har ikke vært et vanskelig valg i det hele tatt, sa Sander lurt før hun dyttet sin stemmeseddel ned i valgurnen.

Datoer for stemming og åpningstider på institusjonene varierer, en full oversikt finnes på www.valg.oslo.kommune.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere