RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilde fra et tidligere Gårdens Dag-arrangement. Foto: Arkiv
Bilde fra et tidligere Gårdens Dag-arrangement. Foto: Arkiv

Dag i hestens tegn

Planlegger du helgen? Søndag er det igjen Gårdens Dag på Søndre Aas Gård.

HOLMLIA: – Vi arrangerer Gårdens Dag fra klokken 12.30 til klokken 15.30 søndag, forteller Karin Waagaard.

Tidligere år har det kommet nærmere 1000 menesker denne dagen for å oppleve rideoppvisning, voltige, runderidning og kjøring med hest og vogn. Dessuten salg fra boder, band, grillmat, saft, kaffe og kaker.

Hardtrening

– Vi ønsker store og små velkommen til et trivelig og tradisjonsrikt arrangement, fortsetter Karin. Som forteller at medlemmene på gården har ligget i hardtrening for denne dagen i lang tid.

Det blir oppvisning av 15 år gamle jenter som rir med flagg i hendene. Krevende og spennende. Og jenter som hopper av og på hest i fart. De har trent på riding i formasjon. Og ikke minst på å leie hester med små barn.

For det er en av de viktigste attraksjonene på Gårdens Dag. Mange kommer for å la barna prøve seg på ryggen av både store og små hester.

Bandet uten navn

– Dessuten er det jo mange som liker å høre bandet vårt, som heter Bandet til faren til Brede. Bandet spilte her første gang for sikkert 20 år siden. Da var Brede medlem og bandet hadde ikke noe navn. Så da ble det bandet til faren til Brede, forklarer Karin. Som lover at du ikke får pølser og is her denne dagen. Derimot hjemmelagde vafler, sveler, saft og kaffe. Og sist men ikke minst: Helgrillet lam. Nam nam.

– Denne tradisjonsrike dagen kommer det folk fra området rundt gården. Men mange finner også veien fra Nordstrand og Oppegård også.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere