RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dagens vinanbefaling


EKSPERT: Ole Martin Alfsen er Vinkelner og Fagansvarlig Mat og Drikke ved Kulinarisk Akademi. Ansvarlig for Vinkelnerutdannelsen i Norge, og aktuell med boka "Mer".
EKSPERT: Ole Martin Alfsen er Vinkelner og Fagansvarlig Mat og Drikke ved Kulinarisk Akademi. Ansvarlig for Vinkelnerutdannelsen i Norge, og aktuell med boka "Mer". Foto: Tore Sandberg
Sarte grønnsaksmaker krever hensynsfullt reisefølge.

Det lette, friske, smaksrike og knasende grønnsaksgarnityret kan nytes på flere måter. Som tilbehør til kjøtt, fisk eller fugl fungerer det supert. I så tilfelle bør man også ta hensyn til hovedråvaren, og ikke minst sausen, før man konkluderer med endelig vinvalg.

Nytes retten slik jeg gjorde, i ensom majestet, er det færre hensyn å ta. Her har vi lette, delikate smaker friskt og pent! Da gjelder det å bevare de sarte, fine smakene av grønnsakene, og manøvrere utenom den litt skarpe marinaden.

Det er som vanlig flere veier til Rom, de fleste er hvite og ikke så veldig krevende.

En veldig lettreist og behagelig rute gikk via et mindre kjent område i Spania, nemlig Ribeiro. Området ligger i Galicia, litt inn i landet for det mer kjente området Rias Baixas. Her lages det som regel friske, fruktige og aromatiske viner av druer typisk for regionen.

Disse vinene oversvømmer ikke akkurat markedet i Norge, men i fullsortimentslisten finner vi80075 Viña Farnadas Treixadura 2007, Pazo de Vieite, Spania. Kr 108,40 som legger seg perfekt inn med disse godt dresserte grønnsakene. Ingenting som kjører over, alt veldig rent, pent og harmonisk.

Her får grønnsaker være grønnsaker. Vinen bidrar med et floralt og friskt innslag, før den forlenger smakene og runder det hele nydelig av.

Men dettte er ikke det eneste vi kan friste med, her er det åpning for både hetere viner og sprudlende viner.

For eksempel kan en Fino eller Manzanilla Sherry sitte godt. En cava, eller en annen enkel og god musserende vin, kan også gjøre det utrolig lett å plukke grønt og sippe vin i mange timer mens man venter på varmere tider.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere