Gå til sidens hovedinnhold

Dagens vinanbefaling

Det er godt håndverk som ligger til grunn i denne ellers enkle retten. Det morsomste er at det faktisk ikke er veldig komplisert – det skal bare gjøres.

Jeg synes ikke vi skal skyte kylling med kanoner i dag. Når vi har en såpass enkel rett, lun og mild i smakene som den er, skal vi heller finne en god, enkel vin med samme diskrete eleganse.

En som snakker med litt lav stemme, men som blir behørig lagt merke til, og som lesker og forlenger.

Blant de mer tilgjengelige druene vi lett kan finne på polet, er det mange muligheter blant de italienske.

For eksempel er barbera et godt utgangspunkt med sin friskhet og relativt bløte struktur. Likeledes er det flere enkle og saftige sangiovese varianter som kan kle en rett som denne.

Corvina og dens likesinnede i Veneto er også i stand til å skli inn i dette selskapet, selv om det nok fort kan litt saftpreget.

Best blant barberaene

Jeg fant min beste makker blant barberaene: Med 51289 Barbera d'Asti Lia Vi 2008, Carussin, Piemonte, Italia. Kr 149.90 (BU) var det saftig fulltreff.

Druene er dyrket etter økologiske prinsipper, og er ikke smaksatt med mye eik. Ren, ubesudlet frukt altså.

Den er saftig og frisk i frukten, med smak av steinfrukt som kirsebær og morell, florale og litt jordlig toner som passer godt med spelten.

Det er en vin som har middels fylde og bløte tanniner, men likevel en fast og fin finish. Sammen med salaten er det en saftig og leskende affære, hvor vinen også forlenger smakene og skaper et lite øyeblikk av velsmakende lykke.

Vi skal vel heller ikke helt glemme rosévinene denne sommeren heller. Mang en frisk og fruktig rosévin vil kunne fungere supert her.

Godt avkjølt

Helt til sist en liten særing som nesten faller mellom to stoler: 80375 Verduno Pelaverga 2008, Alessandria, Piemonte, Italia. Kr 158.40 (Hovedsortiment). Dette er en rødvin med lite farge, nesten som en rosé med stort fargeuttrekk.

Fruktig, frisk og med relativt fast struktur. Godt avkjølt var det også en morsom vin til både rull og salat.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter