Dahl Hagen håper å overbevise Rekdal

Benjamin Dahl Hagen jobber hardt for å få ny kontrakt med Vålerenga. Her i aksjon mot Kalmar på La Manga.

Benjamin Dahl Hagen jobber hardt for å få ny kontrakt med Vålerenga. Her i aksjon mot Kalmar på La Manga. Foto: Foto: Knut Stenseth

Benjamin Dahl Hagen mener Vålerenga har fått et kjempeløft etter Kjetil Rekdals inntreden. Nå kjemper han for ny VIF-kontrakt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vålerenga har hatt mange fans til stede på La Manga. Disse fikk foreviget et øyeblikk sammen med Kjetil Rekdal. Foto: Foto: Knut Stenseth

LA MANGA: I ettermiddag møter Vålerenga rumenske FC Astra til siste treningskamp på La Manga. Benjamin Dahl Hagen er på benken, men forsvareren spilte 90 minutter mot svenske Kalmar tidligere denne uka.

Vålerenga tapte 1-0 mot svenskene foran rundt 200 ferierende VIF-supportere. Og Dahl Hagen kom godt gjennom de 90 minuttene.

– For egen del synes jeg at jeg startet litt rotete det første kvarteret. Etter det synes jeg det gikk greit, og jeg fikk bidratt brukbart offensivt. Alt i alt kom jeg vel greit ifra det, sier Benjamin Dahl Hagen.

Jobber knallhardt

Han har foreløpig ikke blitt tilbudt noen ny kontrakt med Oslo-klubben, men jobber beinhardt for å bli værende i Oslos stolthet. Dahl Hagen har en kontrakt med Vålerenga som går ut i august.
– Hva som skjer videre er litt uvisst. Jeg skal bare fortsette å jobbe knallhardt for Vålerenga, så får vi ta det som skjer videre som det kommer, sier Dahl Hagen.
Selv om gamleklubben Follo FK har rykket opp til 1. divisjon, har gutten fra Oppegård ingen umiddelbare planer om en retur dit.
- Nei, nå er ikke det noe alternativ. Nå kjemper jeg for å få ny kontrakt i Vålerenga og det er det som har fullt fokus nå, sier Dahl Hagen, som synes laget har tatt noen steg etter at Kjetil Rekdal kom til klubben.
- Vi har hatt kjempestigning etter at han kom og det ser bra ut, synes Dahl Hagen.

Rekdal vil se an

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sier dette om Dahl Hagens innsats mot Kalmar FF:
- Han gjorde en grei kamp. På det jevne. Ikke noen store minus og ingen store pluss. Det var som forventet.
- Hvordan er mulighetene hans til å få en ny kontrakt med Vålerenga?
- Kontrakten hans går ut i august. Vi har hatt en prat. Men noen ny kontrakt har jeg ikke tatt standpunkt til foreløpig, sier Kjetil Rekdal.

Langt opp for VIF

Kjetil Rekdal er klar på Vålerenga anno februar 2013 har en vei å gå for å bli et topplag.
- Det er langt opp. Vi slo CSKA Moskva sist. Det var en bra prestasjon. I dag var det mer på det jevne, og litt tamt, sier Rekdal om Kalmar-kampen.
- Hvor stor er forskjellen på å ta over Vålerenga nå og da du tok over sist?
- Den er stor. Forrige gang hadde vi ingenting. Nå er vi et Tippeligalag som har et mye bedre utgangspunkt enn den gang i Adeccoligaen. Det er lettere å få tak i spillere, og vi har et helt annet ståsted nå.
– Hvor høyt sikter Vålerenga i år?
- Spør når sesongen begynner. Vi sikter selvsagt oppover. Vålerenga skal være med å kjempe om gull dem, men om vi klarer det i år? Vi er ikke der nå, men det må være målet vårt, avslutter Kjetil Rekdal.
Vålerenga møter FC Astra fra Romania klokken 16 søndag ettermiddag. Her kan du følge kampen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.