*Nettavisen* Nyheter.

Daimi Akin hedret

GODE RÅD: Daimi Akin er både landslags- og klubbtreneren til Thea Næss.

På Oslo Idrettskrets ting onsdag 4. juni ble Oslo Idrettskrets hederspris tildelt Daimi Akin. – Overraskende, sier Akin.

Klikk på bildet for å forstørre.

STOLT: Daimi Akin ble onsdag tildelt Oslo Idrettskrets hederspris. Foto: privat

BJØLSEN: Oslo Idrettskrets hederspris kan tildeles enkeltpersoner og organisasjoner for særlig fortjenestefull administrativ virksomhet til beste for idretten i Oslo Idrettskrets.

Dyrker talentene

Daimi Akin var med å etablere Fighter Kickboxingklubb i 1995. Han var sekretær i det første styret samtidig som han var aktiv på landslaget med 5. plass fra VM og EM som sine beste plasseringer.

– For noen år siden begynte nemlig alarmklokkene å ringe i Oslo Idrettskrets administrasjon. Årsaken var at rekken av norske VM-medaljører i kickboksing aldri tok slutt. Snarere tvert imot; den bare vokste, sier Oslo Idrettskrets leder, Norvald Mo, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fantastisk helg for Fighter Kickboxing Klubb

De i Oslo Idrettskrets så også at kickbokserne stort sett kom fra osloklubben Fighter Kickboxing, og de i kretsen ble mektig imponert over prestasjonene til klubben.

– Dette var et av de sjeldne tilfellene hvor det har oppstått et miljø som er i stand til å frembringe stadig nye internasjonale topputøvere – nærmest i strid med all sannsynlighet. Vi har tidligere sett det skje i padling og roing, og nå også i kickboksing. Mannen som har hovedæren for dette er Daimi Akin, sier Norvald Mo.

LES OGSÅ: Thea Næss ble årets kickbokser

Overrasket vinner

Administrativt har Daimi Akin i flere perioder vært klubbens leder, men det er som sportslig leder og hovedtrener for fullkontakt både på klubb- og landslagsnivå han har satt de største sporene etter seg. Her fremstår han som en av Norges mest suksessfulle uansett idrett.

Under onsdagens markering ble han sjokkert da navnet hans ble lest opp.

– Det er veldig hyggelig og var veldig overraskende, jeg ventet overhode ikke å få denne prisen når jeg ble invitert på OIK tinget som observatør. Det betyr mye for Fighter Kickboxingklubb og Norges Kickboxing forbund som jeg representerer å få en slik pris fra landets største Idrettskrets, det betyr at vi som idrett har gjort oss bemerket, sier Daimi Akin til dittOslo.

I perioden 2001-2005 var han trener for utøvere som tok 8 VM- og 5 EM-medaljer. I perioden 2006-2013 var han ansvarlig for 17 VM- medaljer og 17 EM-medaljer. Det var i denne siste perioden Fighter Kickboxing på folkemunne fikk oppnavnet «Østkantens medaljefabrikk».

– Jeg må få rettet en stor takk til Oslo Idrettskrets som har funnet meg og kickboksing verdig en slik pris, sier Akin, som også ble nominert til prisen som årets trener i 2011 og 2014, uten at han ble utnevnt som vinner.

LES OGSÅ: Daimi Akin nominert til årets trener

– Etter vårt syn kunne han gjerne ha fått den, men vi regner med at det kan bli nye anledninger. I mellomtiden er vi i Oslo Idrettskrets stolt over å kunne tildele ham vår hederspris, sier Norvald Mo.

PS: Anya Sødal i Nordstrand Basketballklubbble også tildelt hederspris for sitt arbeid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.