*Nettavisen* Nyheter.

Damebesøk og snorkling i Karibia

IDYLL: Det frister å leve på seilbåt i Karibia, men tåler du turen over Atlanteren? Foto: Foto: Tur-bo

Det er en stund siden vi har skrevet om Mads Tønnesson og hans skipsmenn på tur til Karibia. Damebesøk, snorkling og glemte eksamener er litt av historien.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ BØLGAN BLÅ: Gutta satte pris på å jentene på besøk, og med det norske flagget svaiende i vinden, er det lett å forstå. Foto: FOTO: Tur-bo

Klikk på bildet for å forstørre.

KARIBIA: Grenadinene i det sørlige Karibia er stedet Tur-bo holder til nå. Snart vendes snuta hjemover. Foto: Foto: Google Maps

KARIBIA/OSLO: Mads Tønnesson fra Tonsenhagen og hans reisekamerater, Gaute Heggvold og Martin Duås fra Oppdal, reiste i august sørover på sin livs reise i seilbåten Tur-bo.

Turen startet rolig med stopp i Danmark, før de krysset Biscaya-bukta mellom Frankrike og Spania. Så gikk ferden innom Marokko og Kanariøyene, før alt handlet om å seile vestover.

Les også: Med Tur-bo over Atlanteren

Pris for minste båt

ARC-seilasen fra Kanariøyene til St. Lucia i Karibia var et av de store målene for turen, og ble en suksess. Den 17. desember, like før jul, fikk gutta den omtalte prisen for minste båt i seilasen. Til stormende jubel fra 1200 deltakere på seremonien i St. Lucia.

– De mye etterlengtede jentene våre kom til St. Lucia rett før jul også, så dagene gikk med til soling og bading på stranda mens de tilvente seg det tropiske klimaet, skriver gutta på bloggen sin.

Saken fortsetter under videoen

Snorklet med skipsvrak

Det er liten tvil om at snorkling er en fantastisk ting å gjøre i Karibia. Krystallklart vann og et spennende dyreliv. Dette er selvfølgelig noe gutta, med sitt følge, har brukt tid på.

– 1. juledag spente vi på oss svømmeføttene igjen for å utforske snorklingen rundt om i Admiral Bay. Noe som viste seg å være veldig bra! Vi ble tipset om et skipsvrak som skulle ligge 8 – 10 meter under overflaten, men toppen av vraket viste seg kun å være 3-4 meter under overflaten. Noe som var perfekt for snorkling, forteller eventyrerne.

Les også: Tur-bo på vei over dammen

Glemte eksamen

Når man er på seilas i Karibia, kan ting lett gå i glemmeboka. 5. desember ble nemlig alle tre trukket opp til muntlig eksamen, men det gikk dem alle hus forbi.

– Det endte med at vi måtte trekke nye fag. Det sto mellom mediehistorie og stormaktspolitikk. Det viste seg at det eneste ledige var stormaktpolitikk, så det bilr det vi skal fordype oss i det neste halvåret, avslutter seilergutta.

Sjekk også bloggen til gutta her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.