RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Damene fikk seks på kroken


(f.v.) Wenche Stavenes og Toba Zarrin koser seg på dekk.
(f.v.) Wenche Stavenes og Toba Zarrin koser seg på dekk.
Sju damer tilbragte en søndag i en fiskebåt på fjorden. Resultat: fem torsk, én lyr og innmari blide damer.

BJØRNDAL: Søndag formiddag la sju damer i regi av Bjørndal aktivitetshus og Oslo Fjordfiske ut på fisketur for bare damer.

Beate Halvorsen ved Bjørndal aktivitetshus forteller at de ofte har aktiviteter som er rettet spesielt mot kvinner.

– Vi bor i en flerkulturell bydel, og ønsker derfor å tilby aktiviteter og et møtested hvor folk fra forskjellige kulturer kan møtes og bli kjent og kanskje skape seg et nettverk, sier Halvorsen.

Fri fra mann og barn

Grunnen til at en del av tilbudene er spesielt rettet mot kvinner forklarer hun er både fordi en del kan være noe isolert og kanskje også passive.

Flere av kvinnene er muslimer, og kan ikke være med på kurs, gym og andre ting der menn også deltar uten å ha med seg egen mann.

– Vi ønsker bla med denne turen et tilbud der damene kan komme uten mann og barn for å få litt tid for seg, og for å kunne bli kjent med andre.

Første gang i båt

Blant damene som var med på turen var det svært variert fiskeinteresse og det å være båtvante. Men Halvorsen forteller at alle ble brått veldig fiskeinteresserte da det nappet.

Noen av damene som deltok har vokst opp ved sjøen, men andre deltakere satte sine bein i båt og fisket for første gang på søndag.

Halvorsen kan fortelle at alle var veldig fornøyde etter endt tur, selv med styrtregn tilbake til land, og med snev av sjøsyke for et par av damene midt ute på sjøen.

– Når fisken nappet ville selv ikke den mest sjøsyke snu nesa hjemover, men heller prøve å fiske litt til, sier Halvorsen som også roser skipper Naeem.

– Han lærte bort kunsten å fiske, var tålmodig og inspirerende og brant for å dele fiskelidenskapen, sier Halvorsen og informerer om at alle som var med ønsker seg ny tur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere