Damer med mot i brøsta

LATTER i veggene: Else Kåss Furuseth, Henriette Steenstrup og Sigrid Bonde Tusvik har funnet seg vel til rette blant gjengangerne på Edderkoppen. - Juster og Grannemann skaper godstemning i hver krok av teateret, og spåkona Lilly Bendriss ser terningkast vi lever godt med, så dette blir bra, sier Else Kåss Furuseth. FOTO: ELLEN RØNNING

LATTER i veggene: Else Kåss Furuseth, Henriette Steenstrup og Sigrid Bonde Tusvik har funnet seg vel til rette blant gjengangerne på Edderkoppen. - Juster og Grannemann skaper godstemning i hver krok av teateret, og spåkona Lilly Bendriss ser terningkast vi lever godt med, så dette blir bra, sier Else Kåss Furuseth. FOTO: ELLEN RØNNING Foto: ELLEN RØNNING

Med boyband på scenen og mye på hjertene inviterer komikertrioen til – Showgirls junior?

Jubileumssugen: Se opp, Ingrid Bjørnov, Steenstrup har noe på gang! FOTO: ELLEN RØNNING Foto: ELLEN RØNNING

BOYBAND: Komikertrioen er storfornøyde med ungutta i The Fluxx, selv om Else akkurat her vender dem ryggen. FOTO: ELLEN RØNNING Foto: ELLEN RØNNING

SENTRUM: – Vi skal lage et skikkelig show, det skal ikke stå på verken kostymer, paljetter og fjær eller ellevill sang- og danseglede når teppet går opp i dette flotte teateret, sier Else Kåss Furuseth og smiler med hele kroppen.

– Men på noen måte å sammenlikne det med Showgirls blir litt gæærn’t, ja, det blir vel mere FreakShowgirls.

Surpomp med sjarm

Dronningen av Torsdag kveld fra Nydalen og damen bak fantastiske og rørende Kondolerer på Nationaltheatret er såre fornøyd med å bedrive ellevill moro sammen med Steenstrup og Bonde Tusvik utover høsten.

– Vi er hverandres førstevalg, så dette er stas! Og så har vi jo verdens beste regissør med oss. Arvid Ones er surpompen det er lett å være glad i. Streng, men kjærlig, og så liker han oss. Da kan vi tåle alt.

Godt billettsalg

Det er tydelig at Oslo-folk har trua på at disse damene skal få det til å svinge på St. Olavs plass, forhåndssolgte billetter har passert utrolige 16.000.

– Det er både gøy og skummelt.

Henriette Steenstrup sperrer opp øynene.

– Akkurat nå er vi der på prøvene at alt skal på plass, sys sammen og terpes, og vi begynner å kjenne på sommerfuglene og ikke minst å glede oss veldig til å få folk i salen.

Hun sukker litt. Det har vært en litt vrang prøvemorgen på scenen, men Steenstrup lyser opp når Komiprisen hun nylig fikk nevnes.

– Ja! Takk! Men akkurat nå føles det veldig lenge siden den lørdagskvelden. Så det er bare å jobbe på.

Hvem vet, kanskje står de tre sammen og mottar salens hyllest under neste års Komipris?

Torsdag kveld

Trioen med mot i brøsta har utvilsomt også bidratt til at torsdag kveld har vært litt hellig og en herlig forsmak på helgen for mange.

– Og nå er vi heldigvis i gang igjen!

Sigrid Bonde Tusvik gliser. Etter et halvt års pause er Torsdag kveld fra Nydalen tilbake på skjermen, med Else og Sigrid i toppform. Opptak skjer onsdag kveld, mens Mot i Brøsta spilles torsdag, fredag og lørdag hver uke frem til jul – i første omgang.

– Perfekt det! Vi tåler finfint å jobbe så tett og så mye. Og så disse fine gutta vi har i bandet, da – kjempeflinke og akkurat etter kravspesifikasjonene våre; under 23 år og fra Lillestrøm.

The Fluxx spriter opp hverdagen, sier Sigrid og gliser. Enda bredere.

På historisk grunn

Det er tydelig at komikertrioen trives med Edderkoppen som arbeidsplass.

– Vi vil gjerne gjøre stas på dette stedet, hvor Leif Juster og Elisabeth Grannemann fremdeles lurer i kulissene. Vi kjenner på Edderkoppens historie og nyter å være "innafor", bare synd at Inger Lise Rypdal har brukte opp alt varmtvannet her, sier Else Kåss Furuseth mens hun nikker for seg selv.

Ingen tvil om at disse damene også kler Edderkoppen. Nå skal gamle og nye helter få prøve seg på revyscenen, Sketsjer og vitser er skrevet, forkastet og godkjent. Publikum får blant annet møte Edel og Bettan igjen, og fra prøven DittOslo overvar er en meget energisk Ingrid Bjørnov også noe å glede seg til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.